Характеристика описания интерьера в поэме Н.В. Гоголя «Мёртвые души»
N.V. Gogolun 'Ölü Canlar' eserinde iç mimarinin özellikleri / The characteristics of interior architecture in Gogol's 'Dead Souls'
  1. Tez No: 693372
  2. Yazar: AYSEL ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAMALA KARIMOVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Nikolay Vasilyeviç Gogol, Ölü canlar eseri, iç mimari, Nikolay Vasilyevich Gogol, Dead Souls”
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Rusça
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Rus edebiyatında realizm akımı ve bu akımdan etkilenen yazarlar incelendiğinde Nikolay Vasilyeviç Gogol'un ismi görülmektedir. Nikolay Vasilyeviç Gogol'un «Ölü canlar» eserinde iç mimarinin özellikleri dikkati çekmektedir. Söz konusu toplumsal ve ideolojik gelişmelerin yaşanmasıyla, 1820'li yıllardan itibaren Rus edebiyatında romantizm akımı etkisini kaybetmeye başlamış, realizm akımı ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda Gogol «Ölü canlar» eserinde iç mimarinin özellikleri ve eserdeki kahramanların iç dünyası örneklenerek karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The common point of view about their own art of Nikolay Vasilyevich Gogol, the founder of Naturalist School and Realism in 19th century Russian Literature. When the realism movement in Russian literature and the writers affected by this movement are examined, the name of Nikolay Vasilyeçiv Gogol is seen. The features of interior architecture are remarkable in“Dead Souls”written by Nikolay Vasilyeçiv Gogol. With the social and ideological developments in question, the current of romanticism lost its influence in Russian literature since the 1820s, and the movement of realism emerged. In this context, in Gogol's“Dead Souls”, the characteristics of interior architecture and the inner world of the heroes were analyzed comparatively.