The other side of the greener pasture: The narratives of Filipina migrants in turkey
Daha iyi koşulların diğer yüzü: Türkiye'deki Filipinli kadın göçmenlerin anlatıları
- Tez No: 697514
- Danışmanlar: ASST. ASSOC. DR. MURAT JANE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: entegrasyon, göçmenlik, göç sistemleri, göç süreci, geri bildirim süreci, integration, immigration, migration systems, migration process, feedback process
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 162
Özet
Bu araştırma, Filipinli ve/veya Filipinlilerin Türkiye'ye göçü ile ilgili kaynakların kısıtlı olması nedeniyle yürütülmüştür, dolayısıyla bu çalışma, söz konusu ülkedeki Filipinlilerin deneyimlerini keşfetmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma Filipinlilerin Türk toplumuna entegrasyonunu ve göçün Filipinler'deki aileleri üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Yaşları 38 ile 52 arasında değişen altı göçmen Filipinli katılımcıyla yarı yapılandırılmış anket kullanılarak mülakat yapıldı ve ardından veriler anlatı analizi kullanılarak analiz edildi. Bulgular, göç sürecindeki öğelerin birbiriyle ilişkili ve birbiriyle bağlantılı olarak görüldüğü, sistematik olarak işleyen ve birbirleri üzerinde doğrudan ve dolaylı bir etkiye sahip olduğu Göç Sistemleri teorisine dayanılarak oluşturulmuştur. Bu çalışma, a.) Filipinli göçmenlerin entegrasyon, finansal maliyetler, işgücü maliyeti ve duygusal zorluklar açısından deneyimlerini ve ayrıca b.) göçün gönderen ülke üzerindeki etkilerini, ailelerinin refahı, göçmenlerin tasarruf ve yatırımlar açısından fedakarlıklarının yanı sıra geri bildirim sürecinin sonucu.
Özet (Çeviri)
This research was conducted due to the scarce resources regarding Filipino and/or Filipina migration to Turkey, hence, this study aims to explore the experiences of Filipinas in the said country. This study intends to find out the integration of Filipina in Turkish society as well as the effects of migration on their families back home in the Philippines. Six migrant Filipina participants with ages ranging from 38 to 52 have been interviewed using the semi-structured questionnaire, and data were then analyzed using the narrative analysis. Findings were generated and based on the Migration Systems theory wherein the elements in the migration process are seen as interrelated and interconnected that functions systematically and has a direct and indirect impact to one another. This study explains the a.) experiences of Filipina migrants in terms of integration, financial costs, labor cost, and emotional challenges as well as b.) the effects of immigration on the sending country, in terms of their family's well-being, the outcome of the migrants' sacrifices in terms of savings and investments, as well as the feedback process.