Effects of service quality and supplier efficiency on travel agencies performance: Study of Incoming travel agencies operating in Istanbul
Hizmet kalitesi ve verımliliğin etkisi seyahat acentelerin başarısı üzerine: İstanbul'da faaliyet gösteren Incoming seyahat acentelerinin çalışması
  1. Tez No: 700055
  2. Yazar: AMIR HOSSEIN NASIRI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Etki, Hizmet kalitesi, Yeterlik, Verimlilik, Incoming Seyahat Acenteleri, Istanbul, Yönetimde Başarısızlıklar ve Başarılar
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu araştırma, İstanbul'da faaliyet gösteren incoming seyahat acentelerinde hizmet kalitesi ve tedarikçi verimliliğinin seyahat acentelerinin performansı üzerindeki etkilerini ayrıntılı olarak ele almakta ve genel olarak seyahat acentelerini etkileyen koşulların ve eğilimlerin nasıl olduğunu daha iyi anlamak ve yönetimdeki başarısızlıkların nedenlerini ve başarıları netleştirmektir. Nitel yöntem kullanılarak yapılan bu araştırmada, hizmet kalitesi ve verimliliğin seyahat acentalarının performansı üzerindeki etkilerinin bulunması amaçlanmış, ayrıca her acentanın yönetimde başarılı olabilmesi için ihtiyaç duyduğu stratejiler ve nasıl iyi bir marka olunabileceğine yönelik sonuçlara ulaşılmıştır. İstanbul'un turizm pazarında uzman ve profesyonel on beş kişi ile son yıllarda yazılmış önceki makalelerden alınan açık sorular. Ayrıca, İstanbul'un hedef pazarında rekabet eden gelen seyahat acentelerinde çalışan 150 seyahat acentesi çalışanına eş zamanlı olarak anket uygulanarak ve sonuçlar ortak istatistiksel yazılımlarda analiz edilerek tanımlayıcı veriler oluşturulmuş ve veri toplamada daha iyi kaliteyi sağlamak için 10 demografik sorular istatistik toplumunun durumunu netleştirir. Bu çalışma, seyahat acentalarının daha iyi performans göstermelerinde daha iyi bir strateji belirlemede bir kılavuz ve araç olarak işlevsel olabilir ve turizm sektöründe daha iyi bir markanın gelişmesine yardımcı olur, ayrıca bir seyahat acentesini nasıl ayakta tutabileceğimizi ve daha rekabetçi hale getirebileceğimizin stratejisini tartışır.
Özet (Çeviri)
The present research deals with effects of service quality and supplier efficiency on travel agencies performance in incoming travel agencies operating in Istanbul in detail and it is to provide greater inside into how circumstances and trends affecting travel agencies and it clarifies reasons of failures and accomplishments in management of travel agencies in general. In this research by using qualitative method, it is aimed to find effects of service quality and efficiency on performance of travel agencies and it also finds conclusions for providing strategies that every agency needs for success in managements and how to make a good brand. Open questions taken from previous articles written in recent years interviewed with fifteen individuals who are experts and professionals in tourism market of Istanbul. Besides, simultaneously a questionnaire survey given to 150 travel agencies workers, working in incoming travel agencies competing in target market of Istanbul and by analyzing the results in common statistical software, descriptive data has been formed and for enhancing better quality in data collection, 10 demographic questions clarifies statistical society's status. This study might be functional as a manual and tool for setting better strategy in making better performance for travel agencies and it helps developing better brand in tourism sector, moreover, it discusses strategy of how we can survive a travel agency and make it more competitive. Keyword: Effect, Service Quality, Efficiency, Performance, Incoming Travel Agencies, Istanbul, Failures and Accomplishments in Management