Türk siyasi tarihinde 28 şubat süreci
February 28 process in Turkish political history
- Tez No: 700392
- Danışmanlar: PROF. DR. ABDULLAH İLGAZİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Tarih, Political Science, History
- Anahtar Kelimeler: National Opinion, National Security Council, Refahfyol, Welfare Party, Western Working Group
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Cumhuriyet Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Maneviyatın ve inançları Partinin temel esasları olarak gören Refah Partisi'nin, Türk siyasetinde emin adımlar ilerleyişi ve Refahyol hükümetinin kurulması ile Türkiye'de irticai faaliyetlerin artması; TSK, medya, sivil toplum kuruluşları gibi kurum ve kuruluşlarının ortak bir kamuoyu oluşturmuşlardı. Oluşturulan bu kamuoyu ile Türk siyasi tarihinde bir dönemin başlangıcı olmuştur Anahtar Kelimler: Batı Çalışma Grubu, Milli Görüş, Milli Güvenlik Kurulu, Refah Partisi, Refahyol
Özet (Çeviri)
The welfare party, which sees spirituality and beliefs as the main principles of the Party, has taken firm steps in Turkish politics and the establishment of the Welfare Road government and increased asylum activities in Turkey; They formed a common public opinion of institutions and organizations such as TSK, media and non-governmental organizations. With this public opinion, it was the beginning of an era in Turkish political history.