Just-in-time production system: Suggestions for implementation in a Turkish firm
  1. Tez No: 7017
  2. Yazar: ALİ KORKMAZ
  3. Danışmanlar: DR. ERDAL EREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Zamanında Üretim Sistemi, Zamanında Üretim Altsistemleri, israfın Yokedilmesi, işçilerin Katılımı, Just-in-time (JIT) Production System, JIT Subsystems, Elimination of Waste, Contribution of Workers
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZET ZAMANINDA ÜRETİM SİSTEMİ: BİR TÜRK FİRMASINDA UYGULANMASI ÜZERİNE ÖNERİLER Ali KORKMAZ MBA Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Dr. Erdal EREL Eylül 1989, 70 sayfa Uzun yıllardır, yüksek üretim masrafları, düşük kapital çevirimi ve düşük insan gücü yararlanırın, Türk endüstrilerinin en önemli problemlerinden olmuştur. Zamanında üretim Sistemi bu problemlere çözüm oluşturduğu gibi aynı zamanda Türk üretim endüstrilerinin şu andaki durumlarını daha iyileştirmesine de yardımcı olur. Bu çalışmada ilk önce Zamanında üretim Sistemi kavramı tanıtılmıştır. Daha sonra, Zamanında üretim Sisteminin altsistemleri anlatılmış ve Zamanında üretim Sistemlerinin bir Türk otomotiv yedek parça üreticisi firmada uygulanması üzerinde önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT JUST-IN-TIME PRODUCTION SYSTEM: SUGGESTIONS FOR IMPLEMENTATION IN A TURKISH FIRM Ali KORKMAZ Master of Business Administration Supervisor: Dr. Erdal Erel September 1989, 70 pages High production costs, low capital turnover and low utilization of man-power have been some of the major problems of Turkish Industries for many years. The JIT production can be a solution to those problems which will also help to improve the current situation of Turkish production/manufacturing industries. In this study, first the concept of the JIT system is introduced. Then, the subsystems of JIT are explained and the implementation of the JIT system to a Turkish automotive spare part producing firm is suggested.