Çift terapisi alan ve almayan kadınların mutluluk düzeyleri arasındaki farkların incelenmesi
Examining the difference between the happiness levels of women with and without double therapy
- Tez No: 702217
- Danışmanlar: PROF. DR. SİNAN CANAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Psikoloji, Psychology
- Anahtar Kelimeler: Aile, Çift, Çift Terapisi, Mutluluk, Terapi, Couples, Couple Therapy, Family, Happiness, Therapy
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Nörobilim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Nörobilim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
Çift ve aile terapileri günümüzde duygusal bir ilişki içerisinde olan bireyler ve aileler tarafından sıklıkla başvurulan bir psikoterapi yöntemi olmakta ve bireysel sorunların çözümüne aile sisteminden yaklaşarak büyük ve önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu çalışma çerçevesinde ise çift ve aile terapisi alan ve almayan 76 kadın ile görüşülmüş ve elde edilen bulgulara göre çift ve aile terapisinin aile işlevselliği üzerindeki pozitif etkileri net bir şekilde tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, couple and family therapies are a psychotherapy method that frequently used by families or individuals in an emotional relationship, and they make a great and important contribution to the solution of individual pscyhological problems occured from the family system. Within the framework of this study, 76 women who received and did not receive couple and family therapy were interviewed and the positive effects of couple and family therapy on family functionality were clearly identified according to the findings.