Küreselleşme, küresel eşitsizlik bumerangı: Uluslararası göç ve AB
Globalisation, globalisation inequalities and international migration
- Tez No: 703198
- Danışmanlar: PROF. DR. OYA SAFİNAZ ERDOĞDU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Küresel Eşitsizlik, Uluslararası Göç, Göç Yönetimi, Globalization, Global Inequality, International Migration, Migration Management
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrupa Birliği ve Uluslararası Ekonomik İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu çalışma ile küreselleşme, küresel eşitsizlikler, uluslararası göç kavramsal ve kuramsal bir yaklaşımla ele alınmakta, akış ve itme – çekme unsurları kapsamında uluslararası göç yönetiminin temel öğelerine ilişkin bir inceleme gerçekleştirilmektedir. Göç alanında küresel ölçekte faaliyette bulunan uluslararası kuruluşlar, güçlü zayıf yönleri ile birlikte analiz edilmekte, AB ve göç yönetimi yapısal dönüşüm süreçlerine yer verilmektedir. Bu çerçevede nihai olarak önceki bölümlerde yer verilen içeriklerin tarif ettiği gereklilik temelinde uluslararası göç yönetimi alanında faaliyette bulunmak üzere uluslarüstü nitelikli kurumsal bir yapı önerisinde bulunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, globalization, global inequalities, international migration are discussed through a conceptual and theoretical approach and an examination on the key drivers of international migration management within the scope of flow and push-pull factors is conducted. International organizations active in the field of migration on a global scale are analyzed together with their weaknesses and structural transformation processes of the EU and migration management are included therein. And finally, in this context, a transnational institutional structure is proposed to be active in the field of international migration management on the basis of the necessity described by the contents of the previous chapters.