Design and construction of a six degrees of freedom industrial robot
  1. Tez No: 7033
  2. Yazar: NİYAZİ ULUDAĞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BİLGİN KAFTANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Robotik, Manipülatörler, Endüstriyel Robotlar, Robot Tasarımı, Robot imalatı, Robotics, Manipulators, Industrial Robots, Robot Design, Robot Construction
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
ALTI SERBESTLİK DERECELİ BİR ENDÜSTRİYEL ROBOTUN TASARIM VE İMALATI Uludağ, Niyazi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu 129 Sayfa, Eylül 1989 ÖZET Bu çalışmada altı serbestlik dereceli bir robotun mekanik tasarım ve imalatı gerçekleştirilmiştir. Tasarım temelde PUMA tipi bir robot olmasına rağmen, robotun iş alanı ve hareket kabiliyetini geliştirmek amacıyla temel parametrelerde ve şekilde bazı değişiklikler yapılmıştır. Ayrıca, robotun dinamik simülasyonu için Euler-Newton Formülasyonu kullanılarak bir bilgisayar programı yazılmıştır. Çalışma, robot kontrolü ve programlaması konularında yapılacak araştırmalarda kullanılmak üzere gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
DESIGN AND CONSTRUCTION OF A SIX DEGREES OF FREEDOM INDUSTRIAL ROBOT Uludağ, Niyazi Faculty of Engineering Mechanical Engineering Department Supervisor: Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu 129 Pages, September 1989 ABSTRACT In this study, the mechanical design and construction of a six degree of freedom industrial robot is realized. Although the design is basically a PUMA type robot, some deviations in basic parameters and shape has been made to improve workspace and motion characteristics. A dynamic simulation program for the robot has been written using the Euler-Newton Formulation. The design is primarily intended to be used as a tool for further research on robot control and programming.