İzzet Yasar'ın şiirleri üzerine bir inceleme
A review on Izzet Yasar's poems
  1. Tez No: 704178
  2. Yazar: ABDULKADİR ÜSTÜNDAĞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET ÖZPAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İzzet Yasar, tahlil, şiir, tematik, inceleme, poetika, İzzet Yasar, analysis, poetry, thematic, poetics
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Türk Edebiyatında şairliği ile tanınan İzzet Yasar, Reşit İmrahor mahlasıyla yazdıkları da dâhil dokuz şiir kitabı kaleme almıştır.“İzzet Yasar'ın Şiirleri Üzerine Bir İnceleme”adını taşıyan bu çalışmada şairin eserleri metin merkezli bir yaklaşımla ele alınıp tahlil edilmiştir. Çalışmanın giriş bölümünde araştırmanın konusu, amacı, önemi ve yöntemi hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde İzzet Yasar'ın hayatı, sanatı ve eserleri hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde İzzet Yasar'ın şiirleri tematik açıdan incelenmiştir. Sonuç bölümünde çalışmanın bulguları açıklanmıştır. Çalışmanın amacı, eserleri hakkında inceleme yapılmamış olan yazar İzzet Yasar'ın sanatı ve eserlerini, bilimsel yöntemlerle Türk edebiyatına tanıtmaktır.
Özet (Çeviri)
Known for his poetry in Turkish Literature, İzzet Yasar wrote nine poetry books, including the ones he wrote under the pen name Reşit İmrahor. In the study titled“A Study on the Life, Art and Poems of İzzet Yasar”, the poet's works were handled and analyzed with a text-centered approach. In the introduction part of the study, information about the subject, purpose, importance and method of the research is given. In the second part, information is given about the life, art and works of İzzet Yasar. In the third chapter, İzzet Yasar's poems were analyzed thematically. In the conclusion part, the findings of the study are explained. The aim of the study is to bring the art and works of author İzzet Yasar, whose works have not been examined, to Turkish literature.