A Fatigue life analysis of the experimental road of general directorate of highways
  1. Tez No: 7052
  2. Yazar: K.FERİT UYGUÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HASAN TAPKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Defleksiyon ölçümü, FWD, Üstyapı tabakaları MAPCON, Elastisite modülü, Yorulma Ömrü CLq.oq, o I
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET K.G.M DENEME YOLUNUN YORULMA ÖMRÜ ANALİZİ UYGUÇ, Ferit Yüksek Lisans Tezi, İnş. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Hasan Tapkm Eylül 1989, 60 Sayfa Ülkemizde yolun yorulma ömrü şimdiye kadar yolun ustyapx dizaynında doğrudan dikkate alınmamıştır. Bu çalışmada arazi defleksiyon cihazı FWD ve yeni geliştirilen bilgisayar programı MAPCON yardımıyla Karayolları Genel Müdürlüğünün Ankara-Eskişehir yolu km: 3 0+000 üzerindeki Deneme Yolu 'nun yorulma ömrü analizi yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı değişik yol malzemelerinin karşılaştırılması ve malzemelerin elastik özellikleri ile yorulma ömürleri arasında bir bağıntı bulmaya çalışmaktı. Sonuçlar Bitümlü Makadam temelin ağır, ticari trafik için yeni bir alternatif olduğunu göstermektedir Ayrıca Plent Mix temel arazide greyder tarafından serilen kırmataş Temele göre daha iyi performans göstermektedir. Bir başka sonuç olarak da asfalt elastik Modülü ile yolu yorulma ömrü arasında oldukça iyi bir bağıntı bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FATIGUE LIFE ANALYSIS OF THE EXPERIMENTAL ROAD OF GENERAL DIRECTORATE OF HIGHWAYS UYGUC, Kürşat Ferit M.S. in Civil Engineering Supervisor Assoc. Prof. Dr. Hasan Tapkm September 1989, 60 Pages The fatigue life of the pavement is not taken into consideration directly. for the structural design of the pavements up to date in Turkey. In this study by the help of the field deflection device ( Falling Weight Deflectometer ) and recently designed computer program MAPCON a fatigue life analysis of an Experimental Road constructed by General Directorate of Highways and located on Ankara-Eskisehir State highway at Km: 30+000 was made to compare different type of road materials and to find a relationship between elastic properties and the fatigue life of the asphaltic concrete. Results have shown that the Bituminous Macadam Base is a new alternative for the heavy traffic. Also the results indicated that the Plant-Mixed Base is superior to the Crushed iiiStone Base which is mixed in place by the grader. A good correlation found between elastic modules of the asphaltic layer and the fatigue life. This shows that the life of the road mostly depends on the elastic properties of its layers. Key Words : Deflection measurement, FWD, Pavement layers, Computer program MAPCON, Elastic moduli, Fatigue life analysis IV