Unsynchronized scanning with a low-cost laser range finder for real-time range imaging
Gerçek zamanlı menzil görüntüleme için düşük maliyetli lazer mesafe bulucu ile senkronize olmayan tarama
  1. Tez No: 714832
  2. Yazar: İSA HATİPOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ARIE NAKHMANI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Senkronize olmayan tarama, mesafe görüntüsü, derinlik haritası, pan-tilt, lazer mesafe bulucu, lidar, Unsynchronized scanning, range image, depth map, pan-tilt, laser range finder, lidar
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of Alabama at Birmingham
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Menzil görüntüleme birçok alanda önemli bir rol oynar: 3D modelleme, robotik, arkeoloji, tarım, ormancılık, tersine mühendislik. En popüler mesafe ölçüm teknolojilerinden biri, çeşitli avantajları nedeniyle lazer tarayıcıdır: daha uzun menzil, son derece hassas ve gerçek zamanlı ölçüm yetenekleri, aydınlatma koşuluna bağlı olmama ve daha az hesaplama gücü gereksinimi. Ancak lazer tarayıcılar oldukça maliyetlidir. Yüksek maliyetleri, özellikle arkeoloji alanları gibi statik ortamlar için düşük maliyet sınırlaması olan uygulamalarda kullanımlarını sınırlar. Bu çalışmada, senkronize taramada tarama süresini kısaltmak ve“tarama-durdurma”nın neden olduğu titreşimleri azaltmak için düşük maliyetli lazer mesafe bulucu (LRF) ile senkronize olmayan bir tarama sunuyoruz. Tekniğimiz, 3D lazer tarayıcıların maliyetini yaklaşık 1/10 oranında düşürür. Sonuçlar, yöntemimizin statik ortamlarda mesafe görüntüleme için düşük maliyetli bir lazer tarama ihtiyacını karşılayabileceğini kanıtlamaktadır, çünkü yöntemin en önemli sınırlaması 55.000 menzil noktası için yaklaşık 2 dakika olan tarama süresidir (250x220 görüntü çözünürlüğü). Buna karşılık, aynı görüntünün taranması, senkronize taramada yaklaşık 4 dakika sürer. Daha hızlı LRF'ler mevcut olduğunda, tarama süresi sırasıyla kısalacaktır.
Özet (Çeviri)
Range imaging plays an essential role in many fields: 3D modeling, robotics, heritage, agriculture, forestry, reverse engineering. One of the most popular range-measuring technologies is laser scanner due to its several advantages: longer range, highly precise and real-time measurement capabilities, no lighting condition dependency, and less computational power requirement. However, laser scanners are very costly. Their high cost limit their usage in applications with low-cost limitation, especially for static environments like heritage sites. In this work, we present an unsynchronized scanning with a low-cost laser range finders (LRFs) to decrease scanning period and reduce vibrations caused by“scan-stop”in synchronized scanning. Our technique lowers the cost of 3D laser scanners with the ratio of around 1/10. The results prove that our method can fulfill the need for a low-cost laser scanning for range imaging for static environments because the most significant limitation of the method is the scanning period which is about 2 minutes for 55,000 range points (resolution of 250x220 image). In contrast, scanning the same image takes around 4 minutes in synchronized scanning. Once there are faster LRFs available, the scanning period will respectively shorten.