Marketing and international entrepreneurial strategies of the SME's and bricolage role with marketing managers
KOBİ'lerin pazarlama ve uluslararası girişimcilik stratejileri ve pazarlama yöneticileri ile brikolaj rolü
  1. Tez No: 718251
  2. Yazar: YOUSEF ABDALHADI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMED TALHA NARCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Girişimci Pazarlama, Brikolaj, Geliştirme Stratejisi, Uluslararası Girişimcilik Stratejileri, Pazarlama Yöneticileri, Uluslararası Pazarlama, Entrepreneurial Marketing, Bricolage, Development Strategy, International Entrepreneurial Strategies, Marketing Managers, International Marketing
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmanın odak noktası, KOBİ'lerde inovasyonun sonuçları hakkında girişimci pazarlama ve brikolaj hakkında bilgi keşfetmek ve gelecekteki araştırmalar için zemin hazırlamaktır, KOBİ'lerin yöneticilerinin çoğu, brikolajı bireysel idari ve kaynak yönetimini geliştirmek için kullanır. seviyesi ve dolayısıyla şirketin gelişimi ve genişlemesi. Oysa brikolaj sadece büyük şirketler ve çok uluslu şirketlerle sınırlı değildi. Somut deneyimlerden öğrenmeyi sağlayan doğaçlama bir yaklaşım olan brikolaj kavramını kullanarak, pazarlama yöneticileri ve CEO'larla sekiz yarı yapılandırılmış görüşme şeklinde alan araştırması ve pazarlama, girişimcilik, brikolaj alanlarında literatür çalışması gerçekleştirdik. , ve yenilik. Çalışma, brikolaj ve girişimci pazarlamayı kullanarak küçük ve büyük ölçekte gelişme ve değişim için gerekçeleri ve yenilikleri kapsamaktadır. aynı zamanda KOBİ'lerde yaygın olarak bulunan“yap-yap”yaklaşımından faydalanmak. Bununla birlikte, brikolaj, içgörüler araştırılır ve gözden geçirilirken, kurumsal alana ve üst düzey yöneticiler ile orta düzey yöneticiler arasında güven artışı potansiyeline ihtiyaç duyar. Makale, brikolajın işletmenin stratejik yönüne katkıda bulunmasını sağlamak için KOBİ'ler tarafından benimsenebilecek bir dizi kılavuz ile sona ermektedir, Girişimci pazarlama çalışması girişimci davranışına odaklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The focus of this study is on discovering information about entrepreneurial marketing and bricolage on the consequences of innovation in SME's, as well as to establish the groundwork for future research, most of the managers of SME's uses the bricolage to develop their individual administrative and resource managing level and thus the development and expansion of the company. Whereas, bricolage was not limited to large corporations and multinational corporations only, Using the concept of bricolage, an improvisational approach that allows learning from concrete experience, We conducted field research in the form of eight semi-structured interviews with marketing managers and CEOs, as well as a literature study in the areas of marketing, entrepreneurship, bricolage, and innovation. The study cover justifications and innovations for development and change on a small and large scale by using the bricolage and the entrepreneurial marketing, We find that bricolage is a useful concept because it deals with the need for SME's to develop their managerial capabilities, while at the same time exploiting the can-do approach commonly found in SME's. However, bricolage needs organizational space and the potential for trust growth between top level managers, mid-level managers as the insights are explored and reviewed. The paper concludes with a set of guidelines that can be adopted by SME's to enable bricolage to contribute to the strategic direction of the enterprise, Entrepreneurial marketing study focuses on entrepreneur behavior.