Avusturya'da Türkiye'den gelen din görevlilerinin görev yaptığı derneklede gençlerin sorunları ve çözüm yolları
- Tez No: 721828
- Danışmanlar: PROF. DR. NEDİM BAHÇEKAPILI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Gençlik, Gençlik Sorunları, Aile, Dernek Görevlileri, Din Görevlileri, Yaşadıkları Ortam, Geleceğimizin Teminatı Olan Gençler, Youth, Youth Issues, Family, Association Officers, Religious Officials, Environment in which they live, Youth who are
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Islamitische Universiteit Europa
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu araştırmada, Avusturya'da hayatını devam ettiren Türk gençlerinin problerini ortaya koyarak bu problemler hangi metodlar kullanarak aşılabilir sorularına cevap aranmaya çalışılmaktadır. Gençlerin iletişim kurmakta her geçen gün zorlandıkları kitlenin, sadece önceki nesil büyükler değil; dernek bünyesinde çalışan dernek görevlileri ve hatta eğitim konusunda toplumdan bir adım daha önde olan din görevlileriyle bile anlaşamadıklarına şahit olmaktayız. Çalışmamız günümüz gençlerinin karşılaştıkları zorlukları öğrenme ve bu zorluklarla nasıl mücadele edebilecekleri ruhunu yerleştirmeyi hedeflemektir. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak 11 yıldır aktif görevdeyim. Görev hayatımın son beş yılını Avusturya'da geçirmiş birisi olarak gelecekte bu ülkede ki millet varlığımızın asimileye uğramadan yaşadığı toplumla da entegre olmuş şekilde devam edebilmeleri için hizmetlerde bulundum. Sağlıklı, imanlı, kültürüne bağlı, şuurlu bir nesil olarak yaşamaları için gençlerle özel ilgilendim. Görevimi 9 eyaletten oluşan Avusturya ülkesinde üç ayrı eyalette koordinatör olarak yaptım. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen görevlinin bulunduğu 20'nin üzerinde dernek hakkında bilgi sahibi oldum. Özelliklede bu derneklerde gençlerin sorunlarına eğilerek çözüm üretmeye çalıştım. Sonuç olarak beş yıllık zaman içerisinde Avusturya'da yaptığım görev tecrübelerimi, gençlerimizin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne katkı sağlaması için tezimde yer vermiş olup, gelecek nesiller için verimli bir çalışma ortaya koymaya çalıştım.
Özet (Çeviri)
In this research, the problems of Turkish young people who continue their life in Austria are presented. To overcome these problems, they are tried to be answered by using special methods. The Turkish youth in Austria faces difficulties from day to day to communicate both with the older generation and with the association representatives. It is even hard for them to get in touch with the religious instructors who are one step ahead of the society in terms of education. This research aims to establish a spirit of empowering in today´s society to cope with these challenges they youth is confronted with. For about 11 years I am active in the service or the Turkish Presidency of Religious Affairs. As someone who has spent the last five years of his career in Austria I always have provided my services to the Turkish community to ensure that our people get integrated into the Austrian society in which they live without being assimilated. To spend their lives as a healthy, faithful and conscious generation which is sensible to its own culture I have paid special attention to them. I have worked as a coordinator in three different states in Austria which is consisting of 9 federal states. So, I have had the opportunity to get information about 20 different associations in which preachers from the Turkish Presidency of Religious Affairs were active. Especially in these associations I have tried to find a solution to the problems of young people. Based on my professional experiences of the past five years I have tried to put forward a fruitful work for future generations to contribute to the problems of our young people and to solve them.