Çankırı'nın Sesi Demokrat Çankırı gazetesi (1954-1960)
Voice of Çankırı Democrat Çankırı newspaper (1954-1960)
  1. Tez No: 722943
  2. Yazar: HALİME KANTAR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HATİCE YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Democrat Çankırı, Economy, Social Life, Education, Foreign Policy
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hitit Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Bu çalışmada, 1954-1960 yılları arasında yayınlanmış olan Demokrat Çankırı Gazetesi temel alınarak Çankırı'da ki siyasal, sosyal, ekonomi, eğitim gibi konular incelenmiştir. Tezimizde, 1'den başlayarak 1850. sayısına kadar olan süreçte içerik taraması detaylı bir şekilde yapılarak tarihsel bağlamda ele alınmıştır. Demokrat Çankırı gazetesinde yer almış olan yerel nitelikli olaylardan ziyade Türkiye ve Dünya gündemini meşgul eden olaylarında gazete sayfalarında yer verilmiştir. Demokrat Çankırı gazetesinin, çok yönlü yayın politikasını yansıtırken birçok noktayı değinilmiştir. Dönemin iktidar partisi olan Demokrat Parti faaliyetlerinden, Çankırı ekonomik kalkınması için girişilen hamlelerden, açılan okullara varıncaya dek birçok nokta mercek altına alınmıştır.1954-1960 Çankırı'sının atmosferini yansıtmaya çalıştık. Anahtar Kavramlar: Demokrat Çankırı, Ekonomi, Sosyal Hayat, Eğitim, Dış Politika.
Özet (Çeviri)
In this study, political, social, economic and education issues in Çankırı were examined based on the Democrat Çankırı Newspaper, which was published between 1954-1960. In our thesis, the content scanning in the process from 1 to 1850 was carried out in detail and discussed in the historical context. Rather than local events in the newspaper Demokrat Çankırı, the events that occupied the agenda of Turkey and the world were included in the pages of the newspaper. Many points have been mentioned while reflecting the multi-faceted editorial policy of Demokrat Çankırı newspaper. From the activities of the Democratic Party, the ruling party of the period, to the moves for the economic development of Çankırı, to the schools opened, many points were under the microscope. We tried to reflect the atmosphere of 1954-1960 Çankırı.