Cam fiber katkılı Hematit ve Manyetit içeren polimer nanokompozitlerin hazırlanması ve karakterizasyonu
Characterization and preparation of glass fiber doped hematite and magnetite containing polymer nanocomposites
  1. Tez No: 725677
  2. Yazar: MEHMET ARIKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ATİLLA EVCİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Metalurji Mühendisliği, Metallurgical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Polimer, Cam fiber, Hematit, Manyetit, Mekanik ve Fiziksel Özellikler, CTP, Polymer, Glass fiber, Hematite, Magnetite, Mechanical and Physical Properties, CTP
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Nanobilim ve Nanoteknoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu tez çalışmasında, elektronik devreler, makine ve otomotiv üretiminde yeni tercih edilen cam fiber ait mekanik ve fiziksel özellikleri incelenmiş, farklı miktarlarda demir cevheri takviye edilerek malzemelerin mekanik özellikleri ile karşılaştırılmıştır. Cam fiber katkılı Hematit ve Manyetit içeren polimer numunelerin daha iyi elastik, hafif, yüksek korozyona dayanımı gözlenmiştir. Bu sonuçlar sayesinde inşaat sektörü, bilgisayar ve uydu teknolojilerine dayalı sektörler için cam fiber katkılı Hematit ve Manyetit içeren polimerlerin daha ekonomik olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this research, Glass fiber reinforced works are quite few. Similarly, structural glass fiber reinforcement is also limited. Within the scope of this thesis, two scientific programs have been described in detail. First, experimental studies were conducted to study glass fiber. A total of fiber reinforced mixture is prepared in the content of different molds. The fresh and mechanical performance of these mixtures has been tested.