Yerel seçim beyannamelerinde kentiçi ulaşım ve seçmen davranışına etkileri: 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ankara örneği
Urban transportation in local election declarations and its effects on voter behavior: The case of Ankara, 31 March 2019 Local Administrations General Elections
  1. Tez No: 729040
  2. Yazar: EMÜR OSMANOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORÇUN İMGA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Ulaşım, Political Science, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Kentiçi ulaşım, seçim beyannamesi, seçmen davranışı, Urban transportation, election manifesto, voter behavior
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Trafik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ulaşım Güvenliği ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Kentlerde araç sayısının artması ile birlikte özellikle büyükşehirlerde bireylerin gündelik yaşamlarını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden birisi haline gelen kentiçi trafik ve ulaşım sorunu yerel yönetimlerin önemli hizmet alanlarından birisini oluşturmaktadır. Dolayısıyla seçim dönemlerinde siyasi partilerin ve adayların ulaşım ve trafik sorunlarına ilişkin ortaya koyduğu proje ve vaatlerin seçmenlerin dikkatini çekerek oy verme davranışına etki eden faktörlerden olduğu varsayılabilir. Bu çalışmada, siyasi partilerin seçim beyannamelerinde ve belediye başkan adaylarının seçim öncesi yapmış oldukları çalışmalarda kentiçi ulaşım ve trafik sorunlarının çözümüne yönelik olarak ortaya koydukları vaatlerin seçmenin davranışına nasıl yansıdığını ortaya çıkartmak hedeflenmektedir. Seçmenin ikna edilmesinde trafik ve ulaşımla ilgili sorunların çözümüne dair ortaya koyulan söylemin siyasal ikna süreçlerinde ne kadar etkili olduğunun yanı sıra siyasal partilerin seçim beyannamelerinde bu konuya ne kadar önem verdikleri de ayrıca değerlendirilmektedir. Bu bağlamda bu araştırmada 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarışa giren siyasi parti ve adayların seçim beyannameleri incelenerek seçmen davranışlarını değiştirmek için trafik ve ulaşım sorununa yönelik ne gibi argümanlar ve çözüm stratejileri ileri sürdükleri analiz edilmektedir.
Özet (Çeviri)
With the increase in the number of vehicles in the cities has become one of the most significant aspects that negatively affect the daily lives of individuals, specifically in metropolitan cities, constitutes one of the important service areas of local governments. Therefore, it can be presumed that the projects and commitments made by political parties and candidates regarding transportation and traffic problems during the election periods are among the factors affecting voting behavior by attracting the attention of the voters. This study, it is aimed to reveal how the promises of political parties in the election declarations and the mayoral candidates' pre-election studies for the solution of urban transportation and traffic problems are reflected in the behavior of the voters. In addition to how effective the discourse on solving problems related to traffic and transportation in persuading voters is in political persuasion processes, it is also evaluated how much importance political parties attach to this issue in their election manifestos. In this context, in this study, the election manifestos of the political parties and candidates competing for the mayor of Ankara Metropolitan Municipality in the 31 March 2019 Local Administration Elections are analyzed, and what kind of arguments and solution strategies they put forward for the traffic and transportation problem in order to change the voter behavior.