Technical and economical evaluation of ferrocement technology for housing purposes in the conditions of Turkey
- Tez No: 7293
- Danışmanlar: ENGİN ERANT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ferrobeton, yapım teknolojisi, malzemeler, konutlar, değerleme, maliyet tahmini, Ferrocement, construction technology, materials, Housing, evaluation, cost estimation. Science
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
ÖZET FERROBETON TEKNOLOJİSİNİN KONUT YAPIMINA YÖNELÎK OLARAK TÜRKİYE ŞARTLARINDA TEKNİK VE EKONOMİK DE?ERLENDİRMESİ ÖZARSLAN, H. Tahsin Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Öğr.Gör. Engin ERANT [Kasım 1989, 126 sayfa. Bu tez çalışmasında gelişmekte olan ülkelerdeki konut açığının nedenleri incelenmiş ve yeni, ucuz konut üretimine imkân tanıyan, ülke şartlarına uygun, karmaşık teknolojik altyapı gerektirmeyen, emek yoğun ve aynı zamanda toplu üretimi mümkün yeni bir teknoloji olan Ferrobeton teknolojisi alternatif olarak tanıtılmıştır. Ferrobeton tekniğinin gerektirdiği bütün malzemeler, yapım prosedürü anlatılmış; döşeme, taşıyıcı duvar ve çatı elemanlarına uygulanabilmesi için dizayn prosedürü adım, adım açıklanmıştır. Dizayn prosedürü uygulanarak bir ve iki katlı örnek projelerin ferrobeton teknolojisi ile dizaynı yapılmış ve geleneksel metodla yapılan aynı yapının maliyet karşılaştırması ele alınmıştır. -v-Bu çalışmanın ışığında, dayanıklı ve aynı zamanda ekonomik konut yapımı için gerekli öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TECHNICAL AND ECONOMICAL EVALUATIONS OF FBRROCEMENT TECHNOLOGY FOR HOUSING PURPOSES IN THE CONDITIONS OF TURKEY ÖZARSLAN, H.Tahsin M.S. In Civil Engineering Supervisor: Instructor Engin ERANT November 1989, 126 pages In this thesis, the reasons of deficiencies in housing in the developing countries is studied and a new technology is presented here as an alternative, namely Ferrocement technology which is allowing new, cheap housing production, suitable for local conditions, not requiring sophisticated technological background, labor intensive but, meanwhile adjustable to mass production as well. All the materials required by ferrocement technique and construction procedure are given; and the design procedure is explained step by step in order to be applied for slabs, load carrying walls and roofing elements. By following the ferrocement design procedure, one and two storeyed typical house building have been designed as an example and a cost comparison has been made with respect to the same building which has been designed by applying conventional method. -iii-In the view of this study, recommendations are given for having more durable and also more economical housing production.