Design of reinforced concrete columns under biaxial bending
- Tez No: 7299
- Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR ERSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: betonarme, kolonlor, bileşik eğilme. Bilim kolu : 624.03.02 -xv-To my parents Anna Hekim -V, reinforced concrete, columns, biaxial bending. -111
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 191
Özet
ÖZET BİLEŞİK E?ÎLME ALTINDAKİ BETONARME KOLONLARIN DÎZAYNI MARJANI, Farz ad Yüksek Lisans Tezi, înş. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Uğur ERSOY Aralık 1989, 172 Sayfa Bu çalışmamızın konusu, eksenel yük ve bileşik eğilme altındaki betonarme kolonların dizaynıdır. Beton. basınç bloğu için iki ayrı model kullanılmıştır. Bunlardan biri eşdeğer dikdörtgen gerilme dağılımıdır. Diğerinde ise herhangi bir gerilme-birim deformasyon ilişkisi kullanıla bilmektedir. QUICK BASIC programlama dilinde çalışmakta olan bir bilgisayar programı geliştirilmiş ve birçok uygulama için sayısal çözümler gösterilmiştir. Programın doğruluğunu saptamak için diğer metodlarla elde edilen sonuçlar bilgisayar programının çıktıları ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF REINFORCED CONCRETE COLUMNS UNDER BIAXIAL BENDING MARJANI, Farzad M.S. in Civil Eng. Supervisor: Prof. Dr. Uğur ERSOY December 1989, 172 Pages Design of reinforced concrete columns subjected to axial load and biaxial bending is the subject of this study. Two different methods are used to represent the concrete stress-strain relationship. One is by using rectangular stress-block and the other is applicable to any type of stress-strain relationship. A computer program using QUICK BASIC language is developed and numerical solutions for some practical cases are presented. To verify accuracy of the program, results obtained using the methods presented by others are compared with the computer program results.