Investigating the effects of industry 4.0 on education and entrepreneurial ecosystems
Endüstri 4.0'ın eğitim ve girişimcilik ekosistemleri üzerine etkilerinin incelenmesi
- Tez No: 731868
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZAY ÖZAYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Endüstri 4.0, girişimcilik ekosistemi, eğitimin geleceği, Industry 4.0, entrepreneurial ecosystem, future of education
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnovasyon ve Girişimcilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Dördüncü Sanayi Devrimi'nin başlangıcından bu yana, kavram üzerine birçok çalışma yapılmıştır. Teknolojik ilerlemenin tarihsel gelişimini açıklar. Dördüncü sanayi devrimi, her şeyden önce fiziksel, dijital ve endüstriyel dünyaların entegrasyonudur. Bu ilerlemenin etkileri sanal gerçekliğe, robotlara, drone'lara, nesnelerin internetine, yapay zekaya ve daha pek çok şeye dönüşecek. Gerçekten de bu zaten bir gerçek ve dünyamızda devrim yaratıyor. Tüm bu teknolojik gelişmeler ve geleceğin hayal edilemez olanakları göz önüne alındığında, bu çağda eğitimin oynayacağı rolü ve gelecek için hangi girişimcilik becerilerine ihtiyaç duyulacağını düşünmek önemlidir. Girişimcilik ekosistemi şu anda gelişmek için nasıl konumlanıyor? Tüm bu soruları yanıtlamak ve geleceğe büyük bir bakış açısı sağlamak için dördüncü sanayi devriminin eğitim ve girişimcilik ekosistemleri üzerindeki etkilerini anlamak ve ortaya çıkarmak için dikkatli ve doğru bir şekilde sondaj yapmamız gerekiyor. Bu çalışma, dördüncü sanayi devriminin eğitim ve girişimcilik ekosistemleri üzerindeki en önemli etkilerini araştırıyor ve araştırıyor. Yöntem olarak, amaçlara ulaşmak için çalışmada nicel yöntemler kullanılmış, farklı alanlarda çalışan, eğitim düzeyleri ve deneyim yıllarına göre farklılık gösteren 108 kişiden veri toplamak için anket kullanılmıştır. Anket, endüstri 4.0'ın eğitim ve girişimcilik ekosistemleri üzerindeki etkisi hakkındaydın. Araştırmanın, katılımcıların çoğunun, endüstri 4.0'ın eğitim sürecini ve girişimcilik ekosistemini geliştireceği anlamına gelen araştırmacı ile aynı fikirde olma eğiliminde olduğunu göstermektedır. Sonuçlar ayrıca, katılımcıların temel endişesinin ülkelerin ekonomik durumu ve ülkelerin ve insanların Endüstri 4.0 nedeniyle oluşan hızlı değişime nasıl uyum sağlayabilecekleri ile bağlantılı olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The fourth industrial revolution is above all the integration of the physical, digital, and industrial worlds. The effects of this progress will transform into virtual reality, robots, drones, the internet of things, artificial intelligence, and many more. Indeed, it is already a reality and is revolutionizing our world. it is important to consider the role of education will play in this era and what entrepreneurial skills will be needed for the future? How is the entrepreneurial ecosystem positioned to prosper right now? To answer all these questions and provide a great perspective for the future, we need to drill carefully and precisely to understand and find out the effects of the fourth industrial revolution on education and entrepreneurial ecosystems. This study investigates and explores the most important effects of the fourth industrial revolution on education and entrepreneurial ecosystems. For methodology, quantitative methods were used in the study to achieve the objectives a questionnaire was used to collect the data from 108 individuals. The questionnaire was about the impact of industry four on education and entrepreneurial ecosystems. The finding of the study shows that most respondents tend to agree with the researcher that's mean industry 4.0 will enhance the education process and entrepreneurial ecosystem. The results also show that the mainly concern of respondents is linked with the economic status of countries and how countries and people could adapt to the rapid change due to Industry 4.0.