Barriers to innovations in e-logistics in the digital age
Dijital çağda e-lojistikte yeniliklerin engelleri
  1. Tez No: 736282
  2. Yazar: SANEM ERYILMAZ TAŞDEMİR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYLİN ÇALIŞKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: lojistik, endüstriyel devrimler, endüstri 4.0, lojistik 4.0, elojistik, en iyi en kötü methodu, logistics, industrial developments, industry 4.0, logistics 4.0, e-logistics, best worst method
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmada, özellikle son yıllarda hayatımıza giren ve büyük bir kısmını etkisi altına alan teknolojik gelişmelerin endüstri ve lojistik sektörlerine olan etkisi ve bu gelişmeleri uygulayarak yeni sistemlere geçmek isteyen firmaların önlerine çıkan bariyerler üzerinde çalışılmıştır. Öncelikle lojistik ve endüstri alanları hakkında detaylı bilgiler paylaşılmış bu alanlardaki geçmişten günümüze olan tüm gelişmelerden özellikle son yıllarda geliştirilen sistemlerden bahsedilmiştir. Daha sonra firmaların bu teknolojik gelişmelere uyum sağlamak istediklerinde önlerine çıkan engeller ile ilgili literatür taraması yapılarak 9 adet bariyer belirlenmiş ve bunlar 3 ana başlık altında toplanmıştır. Son kısımda ise sektörde tecrübeli 6 kişi ile görüşülüp en iyi en kötü methodu kullanılarak firmaların yeni uygulamalara geçmek için önlerindeki bariyerlerin öncelikleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the effects of technological developments, which have entered our lives in recent years and have influenced a large part of them, on the industry and logistics sectors and the barriers in front of businesses that want to switch to new systems by applying these developments have been studied. First of all, detailed information about logistics and industry areas was shared, and all the developments in these areas from the past to the present, especially the systems developed in recent years, were mentioned. Later, when companies want to adapt to these technological developments, a literature review was made about the challanges that appear in front of them, and 9 barriers were determined and these were grouped under 3 main dimensions. In the last part, the priorities of the barriers in front of the companies in order to move on to new applications were determined by interviewing 6 experienced people in the sector and using the best worst method.