İtalya'da kırsal turizm: Toskana örneği
Rural tourism in İtaly: The case of Toskana
- Tez No: 741571
- Danışmanlar: PROF. DR. CEMALİ SARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Coğrafya, Turizm, Geography, Tourism
- Anahtar Kelimeler: İtalya, Kırsal Turizm, Toskana, Italy, Rural Tourism, Tuscany
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Akdeniz Yeni ve Yakınçağ Araştırmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 251
Özet
Dinlenmek, gezmek, seyahat etmek gibi pek çok farklı amacı barındıran ve geçici evden uzaklaşma şeklinde tanımlanabilen turizm, aynı zamanda ekonomik ve kültürel bir olgudur. Kırsal turizm ise, turizm aktivitelerin konum açısından şehirden uzak, sürdürülen faaliyetler bakımından ise diğer turizm tiplerinden ayrışabilmektedir. Bu çalışma kırsal turizm bir bütün olarak ele alınıp farklı açılardan tanımları yapılmış, içerdiği aktivitelerden bahsedilmiş, yaşanılan sorunları ve gelişim süreçleri ele alınmıştır. Bu tanımlamalarla birlikte İtalya'nın Toskana Bölgesi'nden örnekler verilerek, konu detaylandırılmış ve diğer turizm türleriyle farklarından, avantaj ve dezavantajları ele alınarak istatistiki verilerle değerlendirilmiştir. Araştırma, İtalya'nın Toskana Bölgesi'ne ait pek çok veri içermekle birlikte, İtalya'nın genel turizm verilerine de yer verilerek kırsal turizmin İtalya içerisinde önemi ve giderek artan popülerliği sayılarla desteklenmiştir. Ülkede uygulanan çeşitli turizm politikalarının detaylarından bahsedilmiş ve etkileri gösterilmiştir. Bununla birlikte Toskana Bölgesi'nin demografik yapısı, mutfak özellikleri, ekonomik değerleri diğer bilgiler de paylaşılmıştır
Özet (Çeviri)
Tourism, which has many different purposes such as resting, traveling, and can be defined as temporary departure from home, is also an economic and cultural phenomenon. Rural tourism, on the other hand, can be differentiated from other types of tourism in terms of the location of tourism activities away from the city and the activities carried out. In this study, rural tourism was handled as a whole and defined from different angles, the activities it included were mentioned, the problems experienced and development processes were discussed. With these definitions, examples from the Tuscany Region of Italy are given, the subject is detailed and evaluated with statistical data by considering its differences with other types of tourism, advantages and disadvantages. While the research includes a lot of data from the Tuscany Region of Italy, the importance of rural tourism in Italy and its increasing popularity are supported by numbers by including the general tourism data of Italy. The details of various tourism policies implemented in the country are mentioned and their effects are shown. In addition, the demographic structure, culinary characteristics and economic values of the Tuscany Region were also shared.