Bir alternatif taşıma sistemi olarak Hyperloop ve etkinliği
Hyperloop and its effectiveness as an alternative transport system
  1. Tez No: 742386
  2. Yazar: FADİME ATAÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DENİZ TURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hyperloop, Ulaşım, Hız, Çevre Dostu Ulaşım, Ulaşımda Yenilik, Hyperloop, Transportation, Speed, Environmentally Friendly Transportation, Innovation in Transportation
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Trafik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ulaşım Güvenliği ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Evrensel bir sorun olan çevre kirliliği ve doğanın zarar görmesi, ulaşımda daha temiz araçlar kullanılmasının gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. İnşa edilirken yeryüzü şekillerine zarar vermemesi, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması, güvenlik, konfor ve zaman tasarrufu gibi kavramalara önem vermesi, Hyperloop'un yeni bir ulaşım sistemi olarak kabul görmesinde önemli bir katkı sağlamıştır. Bu çalışma, dünya genelinde büyük merak uyandıran Hyperloop taşıma sisteminin çalışma prensibini, diğer ülkelerdeki yankılarını ve benimsenmesi ile Hyperloop'un sağlayacağı yararları konu edinmiştir. Çalışmanın amacı, Hyperloop ulaşım sisteminin tüm aşamalarının anlaşılarak, daha temiz çevre ve daha konforlu bir ulaşımda kullanılabilirliğini anlatmaktır.
Özet (Çeviri)
Environmental pollution and damage to nature, which are a universal problem, have revealed the necessity of using cleaner vehicles in transportation. The fact that it does not damage the landforms during its construction, uses renewable energy sources, and attaches importance to concepts such as safety, comfort and time saving has made an important contribution to the acceptance of Hyperloop as a new transportation system. This study deals with the working principle of the Hyperloop transport system, which arouses great interest around the world, its repercussions in other countries, its adoption and the benefits of Hyperloop. The aim of the study is to understand all stages of the Hyperloop transportation system and to explain its usability in a cleaner environment and more comfortable transportation.