Provision and utilization of antenatal service and childcare service to pregnant women in Dass local government area, Bauchi state Nigeria
Nijerya'nın Bauchi eyaletinin Dass yerel yönetim bölgesinde hamile kadınlara doğum öncesi hizmet ve çocuk bakımı hizmetinin sağlanması ve kullanılması
- Tez No: 749805
- Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. GÜLKIZILCA YÜRÜR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Doğum Öncesi, Kadın, Sağlık, Çocuk Bakımı, Dass, Antenatal, Women, Healthcare, Childcare, Dass
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sağlık Biyoinformatiği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Hamile kadınların genel sağlık durumu, büyük ölçüde kendilerine sunulan doğum öncesi bakım hizmetlerinin kalitesine bağlıdır. Doğum öncesi kullanım zayıf, bu nedenle çalışma, Bauchi Eyaleti, Dass yerel yönetim bölgesinde hamile kadınlar arasında doğum öncesi bakım hizmetleri ve çocuk bakımının sağlanması ve kullanımını araştırdı. Çalışma, hızlı değerlendirme nitel araştırma yöntemini benimser. Bu çalışmada hızlı değerlendirmenin görüşme yaklaşımı kullanılmıştır. Bu çalışma, emziren anneleri, doğum öncesi bakım kullanmış veya kullanmakta olan kadınları ve kadınlara doğum öncesi hizmetleri veren sağlık görevlilerini içerecek şekilde görüşülen kişi kategorilerini seçti. Mülakat süreci iyi hazırlanmış bir anket ile yönlendirilmiş ve görüşülen kişilerin cevapları elektronik bir cihaza kaydedilmiştir. Kaydedilen görüşmeler daha sonra yazılı hale getirilmiş ve bu söylemde kategorilere ayrılmış ve raporlanmıştır. Bu çalışma, örnek bir vaka çalışması olarak Dass topluluğunu kullanarak, Nijerya'da kırsal kesimde yaşayanlar tarafından doğum öncesi bakım hizmetlerinin olması gerektiği kadar kullanılmadığını saha araştırması gerçekleri, verileri ve ampirik literatür çalışmaları ile açıkça kanıtlamıştır. Bu çalışma, bu hizmetlerin önemi konusunda farkındalık eksikliği, hizmetlere erişim eksikliği, ilgili kadınların tutumu, finansal yetersizlik, okuryazarlık sorunları ve uzak yerlerle ilgili yakınlık sorunları da dahil olmak üzere bunun bazı nedenlerini eşit olarak tanımladı. ve diğerleri arasında ulaşım engelleri. Ante'den kaçınmanın bir başka açık nedeni
Özet (Çeviri)
The general health status of pregnant women depend largely on the quality of antenatal care services available to them. Antenatal utilization is poor, it is on this reason that the study investigated the provision and utilization of antenatal care services and childcare among pregnant women in Dass local government area, Bauchi State. The study adopts the rapid appraisal qualitative research-method. The interview approach of rapid appraisal was used in this study. This study selected categories of interviewee to include nursing mothers, women who have used or are using antenatal care and health officials who administer antenatal services on the women. The interview process was guided with a well-crafted questionnaire and the responses of the interviewees were recorded on an electronic device. The recorded interviews were subsequently transcribed into written forms and were categorized and reported in this discourse. This study has clearly proven with field research facts, data, and empirical works of literature that antenatal care services are not being used as much as they should be by rural dwellers in Nigeria using the Dass community as a sample case study. This study equally identified some of the reasons for this, including a lack of awareness of the importance of these services, lack of access to them, the attitude of the women involved, financial incapability, literacy problems, and proximity problems associated with remote places, and transportation hindrances amongst others. Another clear reason behind shunning ante