Comparative measurement of task load in VR, and the real world using NASA-TLX
- Tez No: 753714
- Danışmanlar: DR. MEHMET İLKER BERKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: HMD, NASA-TLX, virtual environment, real-word, HMD, NASA-TLX, sanal ortam, gerçek kelime
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dijital Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
User performance and experience is compared in an HMD VR puzzle game and its real-world toy replica, with 28 participants in a within subjects experimental design. Mean comparisons on task time and success rate do not have a significant difference, as well as the subjective task load and task performance obtained through NASA-TLX. The subjective game user experience measures also did not reveal any significant difference between the toy and VR gameplay, except the Enjoyment measures via Game User Experience Satisfaction Scale. This difference can be explained through a novelty effect, since most of the participants had no or limited engagement with VR. Around one thirds of the participants responded the Spatial Presence Experience Scale for both VR and toy gameplays, suggesting that presence can be measured for real-world mediated experiences engaged with toys, and the presence measures also did not reveal any significant differences between conditions. Findings suggest that the VR gaming experiences can replace with the real-world game-play, within the context of a cognitive tasks in a limited representation of spatial surrounding. The interactions with the nearby objects in a HMD-based virtual environment and real-world lead to very similar measurements of user performance and experience.
Özet (Çeviri)
Kullanıcı performansı ve deneyimi, bir HMD VR bulmaca oyununda ve gerçek Dünya oyuncak replikası, denekler arası deney tasarımında 28 katılımcı ile. Kastetmek görev süresi ve başarı oranı karşılaştırmaları arasında anlamlı bir fark olmadığı gibi NASA-TLX aracılığıyla elde edilen öznel görev yükü ve görev performansı. bu subjektif oyun kullanıcı deneyimi ölçümleri de önemli bir fark ortaya koymadı. Oyun Kullanıcısı aracılığıyla alınan Keyif önlemleri hariç, oyuncak ve VR oyunu arasında Deneyim Memnuniyeti Ölçeği. Bu farklılık bir yenilik etkisi ile açıklanabilir. çünkü katılımcıların çoğu VR ile hiç ya da sınırlı bir etkileşime sahip değildi. yaklaşık üçte biri Katılımcıların yüzdesi hem VR hem de oyuncak için Mekansal Varlık Deneyimi Ölçeğini yanıtladı varlığın gerçek dünya aracılı için ölçülebileceğini düşündüren oyunlar oyuncaklarla ilgili deneyimler ve mevcudiyet önlemleri de herhangi bir şey ortaya koymadı. koşullar arasında önemli farklılıklar vardır. Bulgular, VR oyunlarının deneyimler, bilişsel bir bağlam içinde, gerçek dünyadaki oyun oynama ile yer değiştirebilir. uzaysal çevrenin sınırlı bir temsilinde görevler. Yakındakilerle etkileşimler HMD tabanlı sanal ortamdaki ve gerçek dünyadaki nesneler çok benzer sonuçlara yol açar. kullanıcı performansı ve deneyimi ölçümleri.