Halk kütüphanelerinde dijital itibar yönetimi: Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi örneği
Digital reputation management in public libraries: The case of Ankara Adnan Ötüken Provincial Public Library
  1. Tez No: 755349
  2. Yazar: İSMAİL KARACA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. COŞKUN POLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Halkla İlişkiler, Information and Records Management, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kütüphanelerde itibar yönetimi, dijital itibar, kurumsal itibar, dijital platformlar, Reputation management in libraries, digital reputation, corporate reputation, digital platforms
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi ve Belge Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
Çalışmada itibar, dijital itibar, dijital pazarlama ve sosyal medya platformları hakkında bilgiler verilmiş olup kütüphanelerinin bu platformlarda gerçekleştirmesi gereken iş ve işlemler ortaya konulmuştur. Halk kütüphanelerinin dijital platformları nasıl kullanabileceğine yönelik öneriler sunularak örnek oluşturması için Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi tarafından kullanılan dijital platformlar ayrı bir bölüm altında incelenmiştir. Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk kütüphanelerinde dijital çalışmaları yürüten personele yönelik gerçekleştirilen anket neticesinde söz konusu personelin nitelikleri, itibar ve dijital platformlarla ilgili bilgi düzeyleri ile Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkındaki görüşlerinin ortaya çıkarılmıştır. Çalışma neticesinde Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesinin hangi dijital pazarlama ve sosyal medya araçlarını kullandığı belirlenerek bu çalışmalara yönelik iyileştirme önerileri sunulmuştur. Kütüphane tarafından gerçekleştirilen çalışmaların diğer halk kütüphaneleri tarafından örnek teşkil etmesi sağlanmıştır. Gerçekleştirilen anket sonucunda ise, kütüphane personelinin itibar konusunda bilincinin düşük olduğu ve dijital itibar çalışmaları yürütmeyle ilgili eğitimlerinin yetersiz olduğu ortaya konulmuştur. Eğitim eksikliğinin farkında personelin gelişime açık olduğu, verilecek eğitimlerle kendilerini geliştirmek istedikleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the study, information about reputation, digital reputation, digital marketing and social media platforms was given and the works and transactions that libraries should perform on these platforms were revealed. The digital platforms used by Ankara Adnan Ötüken Provincial Public Library have been examined under a separate section in order to set an example by presenting suggestions on how public libraries can use digital platforms. Also T.C. As a result of the survey conducted for the personnel who carry out digital studies in public libraries affiliated to the Ministry of Culture and Tourism, the qualifications, reputation and knowledge level of the personnel in question about digital platforms and their views on the works carried out by Ankara Adnan Ötüken Provincial Public Library were revealed. As a result of the study, which digital marketing and social media tools are used by Ankara Adnan Ötüken Provincial Public Library, improvement suggestions for these studies are presented. It has been ensured that the works carried out by the library set an example for other public libraries. As a result of the survey, it was revealed that the awareness of the library staff about reputation is low and their training on conducting digital reputation studies is insufficient. It has been determined that the personnel who are aware of the lack of training are open to development and they want to improve themselves with the trainings to be given.