Europeanisation of cultural diplomacy
Kültürel Diplomasinin Avrupalılaştırılması
  1. Tez No: 755493
  2. Yazar: GÖZDE TOPÇUOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. TOM CASIER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa, Avrupa Birliği, Avrupalılaşma, Diplomasi, Kültürel Diplomasi, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri ve Kültürel Diplomasisi Platformu, Europe, European Union, Europeanisation, Diplomacy, Cultural Diplomacy, European Union National Institutes for Culture, and Cultural Diplomacy Platform
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of Kent
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Tezde araştırmacılar tarafından yapılan kültürel diplomasinin birçok açıklaması bulunmaktadır. Kültürel diplomasi, genel olarak, toplumların karşılıklı diyalog kurmasına, mevcut yanlış algıları ortadan kaldırmasına ve ayrıca göç ve işsizlik gibi küresel sorunları çözmesine imkan veren, giderek artan bir diplomasi türüdür. Bu tez kapsamında, Avrupa Birliği'nin içindeki ve ağırlıklı olarak da dışındaki kültürel diplomasi faaliyetleri incelenmiştir. Son yıllarda AB'nin kültürel diplomaside ortak adımlar atma çabalarının nedenleri ve sonuçları tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
There are many explanations of cultural diplomacy made by researchers in the dissertation. Cultural diplomacy, in general, is a gradually increasing type of diplomacy that enables societies to establish mutual dialogue, eliminate existing false perceptions, and also to solve global problems such as immigration and unemployment. Within the scope of this dissertation, cultural diplomacy activities of the European Union within and mainly outside the EU have been examined. In recent years, the causes and consequences of the EU's efforts to take joint steps in cultural diplomacy have been argued.