Hybrid control-based acceleration slip regulation for four-wheel-independently-actuated electric vehicles
Dört tekerlekten bağımsız eylemli elektrikli araçlar için hibrit kontrol tabanlı hızlanma kayma yönetmeliği
  1. Tez No: 756125
  2. Yazar: SEHAR IMRAN SHAH
  3. Danışmanlar: PROF. MURTAZA FARSADİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İvme kayması Düzenlemesi, Kayma hızı, ASR Kontrolörü, Acceleration slip Regulation, Slip rate, ASR Controller
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
ÖZET Bu rapor, aynı anda ön ve arka akslar tarafından tahrik edilen dört tekerlekten çekişli (4WD) elektrikli araçlar için bir hız artışı kayma kılavuzu (ASR) çerçevesi sunar. ASR kontrol tekniği üç kontrol modunu içerir: göbek kuvveti arasındaki normal tahsis, pivot kuvveti arasındaki ideal sirkülasyon ve ideal kayma hızının serbest kontrolü, ayrı ayrı, kuvvet çok yönlü standardı arasında göbek diferansiyel ve kayan mod kontrolü ışığında planlanır. hipotez. Ayrıca, uzunlamasına lastik kuvveti markasını tam olarak betimlemek için, geleneksel yolla sunulan matematiksel sorunun üstesinden gelmek için bir durum koşulu olarak bir kayma oranı tahmini tarifi kullanılmıştır. MATLAB/Simulink programlama ile bir çoğaltma yapılmıştır. Rekreasyon sonuçları, önerilen ASR çerçevesinin cadde erozyonu durumunu tamamen kullanabileceğini, tahrik tekerleklerinin kaymasını engelleyebileceğini ve aracın uzunlamasına sürüş sağlamlığını daha da geliştirebileceğini göstermektedir. Özel olarak tahrik edilen tekerlek içi motorlara (IAIWM) sahip elektrikli kara araçlarında (EGV) kuvvet vektörü, araç güvenliğini ve yürütmesini daha da geliştirmek için araç yalpalama oranını kontrol etmek için geniş kapsamlı kontrol teknikleri uygulama şansı sunar. IAIWM'lerin kullanımı, geleneksel gazla çalışan motorlu araçlar için halihazırda erişilemeyecek olan seçmeli araç formatı kurulumlarını dikkate alır. Elektrikli bir kara aracının iki önden çekişli, arkadan çekişli veya dört tekerlekten çekişli tekerlek içi motorları arasında kuvveti dolaştırmak için daha yüksek seviyeli kontrol yapılarının kullanılması, kuvvet trenlerinin kontrolü. Önceden gazla çalışan motorlu taşıtlarda, bu nitelikler, normal iskelet sınırları vasıtasıyla dolaylı olarak ayarlanmıştı. Günümüz parçalarının, örneğin elektrikli kara taşıtlarında kullanılan tekerlek içi motorların kullanımı, aynı şekilde, örneğin tam kuvvet yaşı, hızlı motor tepkisi ve ileri ve geçiş kuvveti yaratma yeteneği ve ayrıca rejeneratif yavaşlama gibi ekstra avantajlar sağlar. enerji yeterliliğini geliştirmek ve yardımcı eleştiri verilerinin değerlendirilmesini veya tahmin edilmesini güçlendirmek. Bu eleştiri verileri, araç yürütmesini daha da geliştirmek için kullanılabilen yalpa saniyesi kontrol (DYC) sistemlerini koordine etmek için uygulanabilir. Bu yeni araç tasarımlarının kullanımı, araçların sol ve sağ tarafındaki diferansiyel kuvvet sonucunu dikkate alabilir, bu da bir yalpalama saniyesi yaratır ve böylece, anlık yalpa saniyesi kontrolü olarak bilinen bir eğitimde aracın yalpalama hızını doğrudan etkiler. Rakipsiz araç gücü ve performansı için potansiyel elektrikli kara araçlarının sahip olduğu potansiyele rağmen, aynı şekilde gemi ihtiyaçları ve daha düşük çıkış hedeflerinin karşılanması ile ilgili doğal endişeler için de uygun bir cevaptır. Bu teklifte, gazla çalışan bir motorlu aracı tamamen IAIWM ile tamamen elektrikli bir araca dönüştürmenin en yaygın yolu tanıtılacaktır. Bu varsayımda tanıtılan canlandırma aşamasının da benzer şekilde, keşif amaçlı elektrikli araçla ilgili gelecekteki girişimlerin incelenmesi için bir araç olarak kullanılması beklenmektedir. Bu varsayımın aşağıdaki amacı, bir DYC tekniğine karşılık gelen araç elemanlarının ilgili sunum işaretlerini ölçmek ve tutmak için erişilebilir tahmin ve değerlendirme prosedürlerini ve makul ekipman aracılığıyla nasıl uygulanabileceklerini ortaya koymaktır. Son olarak, bu öneri, deneme aracında gerçekleştirilen sensörlerden elde edilen keşif bilgileri kullanılarak oluşturulan canlandırma aşamasının doğruluğunu göstermeyi planlıyor. Yeniden canlandırma aşaması, deneme çerçevesinin tam bir tasviri ve mantıklı araç unsurlarıyla ilgili sergilenmesi olarak geçici olarak onaylandı. Deneme bilgileri, yeniden üretim aşamasında gerçek sürüş hareketlerini yeniden üretmek ve sonuçları zıtlaştırarak sunumunu doğrulamak için kullanılır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This report presents a speed increase slip guideline (ASR) framework for four-wheel drive (4WD) electric vehicles, which are driven by the front and back axles at the same time. The ASR control technique incorporates three control modes: normal appropriation of between hub force, ideal circulation of between pivot force and free control of ideal slip rate, individually, which are planned considering the force versatile standard of between hub differential and sliding mode control hypothesis. Besides, to precisely depict the longitudinal tire force trademark, a slip rate estimation recipe as a state condition was utilized for tackling the mathematical issue presented by the conventional way. A reproduction was done with the MATLAB/Simulink programming. The recreation results show that the proposed ASR framework can completely utilize the street erosion condition, hinder the drive-wheels from slipping, and further develop the vehicle longitudinal driving soundness. Force vectoring in electric ground vehicles (EGV) with exclusively impelled in-wheel engines (IAIWM) presents the chance to carry out a wide scope of control techniques for controlling vehicle yaw rate to further develop vehicle security and execution. The utilization of IAIWMs considers elective vehicle format setups which already would have been inaccessible to customary gas-powered motor vehicles. The utilization of more elevated level control structures to circulate force among the two-front wheel-drive, back tire drive or four wheel-drive in-wheel engines of an electric ground vehicle has introduced the amazing chance to plan qualities of electric ground vehicles through dynamic control of force trains. Beforehand in gas powered motor vehicles, these attributes have been by implication tuned by means of normal skeleton boundaries. The utilization of present-day parts, for example, in-wheel engines in electric ground vehicles likewise gives extra advantages, for example, exact force age, quick engine reaction and the ability to create forward and switch force as well as regenerative slowing down to further develop energy proficiency and empowering the assessment or estimation of helpful criticism data. This criticism data can be applied to coordinate yaw-second control (DYC) systems which can be utilized to further develop vehicle execution. The utilization of these new vehicle designs can consider differential force result to the left- and right-hand side of vehicles, creating a yaw second, and thus straightforwardly influencing the yaw pace of the vehicle in a training known as immediate yaw-second control. Notwithstanding the potential electric ground vehicles have for unrivaled vehicle strength and execution, they are likewise a suitable answer for the natural worries relating to ship needs and meeting lower outflows targets. In this proposal the most common way of switching a gas-powered motor vehicle over completely to a completely electric vehicle with IAIWM will be introduced. The reenactment stage introduced in this postulation is likewise expected for use as device for examination on future ventures relating to the exploratory electric vehicle. The following goal of this postulation is to lay out the estimation and assessment procedures accessible and how they could be executed through reasonable equipment to quantify and keep the pertinent presentation marks of vehicle elements corresponding to a DYC technique. At last, this proposal plans to demonstrate the exactness of the reenactment stage created utilizing exploratory information obtained from sensors carried out on the trial vehicle. The reenactment stage is approved tentatively as an exact portrayal of the trial framework and its exhibition regarding sensible vehicle elements. Trial information is utilized to reproduce genuine driving moves in the reproduction stage and confirm its presentation by contrasting outcomes.