Niccolo paganını 24 kapris viyolonsel düzenlemelerinin viyolonsel eğitimi açısından incelenmesi
An examination of the violoncello arrangements of Niccolo Paganini 24 caprices for violoncello education
  1. Tez No: 756632
  2. Yazar: DORUK VİJDAN
  3. Danışmanlar: PROF. CELİL HAKAN ÇUHADAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Niccolo Paganini, 24 Kapris, Viyolonsel Eğitimi, Viyolonsel Düzenlemeleri, Niccolo Paganini, 24 Caprices, Violoncello Education, Violoncello Arrangements
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 168
Özet
Bu araştırmada, Niccolo Paganini'nin 24 Kapris Viyolonsel düzenlemelerinin, bestecinin ve düzenleyenin bölümlendirdiği Resimde sıralanarak bölümlerin kendi içinde açıklaması yapılmak ve viyolonsel eğitimine katkılarını analiz etmek suretiyle incelenmiştir. Birinci bölüm, bu araştırmaya gerekçe olan problem, amaç ve hangi açılardan önem taşıdığını belirten, ayrıca araştırmanın sınırlarının açıklandığı bölümdür. İkinci bölüm, Niccolo Paganini'nin 24 Kapris isimli eserinin açıklandığı bölümdür. Üçüncü bölüm, bestecinin yaşamı ve hayatının son dönemlerinin incelendiği bölümdür. Dördüncü bölüm, viyolonsel eğitiminin teknik noktalarının incelendiği bölümdür. Beşinci bölüm, Niccolo Paganini'nin 24 Kapris isimli eserinin viyolonsel Düzenlemelerinin incelendiği bölümdür. Altıncı bölüm, Niccolo Paganini'nin 24 Kapris isimli eserinin viyolonsel Eğitimi açısından incelendiği bölümdür.
Özet (Çeviri)
This research aims to both examine the parts of Niccolo Paganini's 24 Caprices (in the way they are ordered by the composer as well as the arrenger) and discuss how Paganini's 24 Caprices can be used for violoncello education. The first chapter explains what motivates this research, the purpose of the research, its significance, and the scope of the research. The second chapter discusses Niccolo Paganini's 24 Caprices. The third chapter studies the composer's life and its final stages. The fourth chapter sexamines the technical aspects of violoncello education. The fifth chapter investigates the violoncello arrangements of Niccolo Paganini's 24 Caprices. The sixth chapter analyzes Niccolo Paganini's 24 Caprices for the purposes of violoncello educations.