Rotationally invariant four dimensional trellis coded 8-PSK modülation
Faz dönmesinden etkilenmeyen dört boyutlu trellis kodlamalı 8-PSK modülasyon
  1. Tez No: 75666
  2. Yazar: FERDA TOPCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Trellis kodlamalı modülasyon, faz dönmesine duyarsızlık, çok boyutlu trellis kodlamalı modülasyon, diferansiyel kodlama ve çözme. iv, Trellis coded modulation, rotational invariance, multidimensional trellis coded modulation, differential encoding and decoding. m
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
oz FAZ DÖNMESİNDEN ETKİLENMEYEN DÖRT BOYUTLU TRELLİS KODLAMALI 8-PSK MODÜLASYON Topcan, Ferda Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. Yücel Eylül 1998, 77 sayfa Bu tezde, faz dönmesinden etkilenmeyen dört boyutlu dört durumlu bir trellis kodlamalı modulator tasarımı ve eklemeli beyaz Gaussian gürültülü bir kanal üzerinden benzetimi yapılmıştır. 8-PSK modülasyon şekli kullanılmıştır. Trellis kodlayıcı 45°'nin katlarındaki taşıyıcı faz kaymalarından etkilenmeyen bir yapıdadır. Bu yapının oluşturulmasmda sistematik bir yoldan faydalanılmıştır. Modulator her trellis aralığında ard arda iki sembol gönderir. Her sembol, kodlanmamış eşdeğer sistemin band genişliğini arttırmaya gerek kalmadan iki bitlik bilgi taşır. Kodlanmamış 4-PSK'ya göre 3.01 dB'lik bir kazanç elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ROTATIONALLY INVARIANT FOUR DIMENSIONAL TRELLIS CODED 8-PSK MODULATION Topcan, Ferda M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel September 1998, 77 pages In this thesis, a rotationally invariant four dimensional four state trellis coded modulator is designed and simulated on an Additive White Gaussian Noise channel. 8-PSK modulation scheme is used. Trellis encoder is constructed in a systematic way that simplifies to make a code rotationally invariant. The code is transparent to carrier phase offsets at the multiples of 45°, which is the minimum rotational symmetry of the signal constellation. The modulator transmits two successive symbols per trellis interval. Two information bits are sent for each symbol without bandwidth expansion and a 3.01 dB nominal coding gain is obtained over uncoded 4-PSK.