Design and realization of a microcontroller-controlled line over current protection relay
Mikrodenetleyici kullanarak hat aşırı akım rölesi tasarımı ve gerçekleştirilmesi
- Tez No: 75726
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT ÖZAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Overcurrent Protection Relay, Microcontroller Controlled Relay, Line Overcurrent Protection. m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
Sayfa Güç sistemlerinde meydana gelen arızaların çoğunluğu normal çalışma koşullarının üzerinde arıza akımları oluşturduğundan, bu sistemlerde en çok kullanılan koruma rölesi türü aşırı akım koruma rölesidir. Esnek olması, kullanım kolaylığı ve fiyat avantajları nedeniyle mikrodenetleyici tabanlı röle sistemleri gün geçtikçe daha yaygın kullanım alanı bulmaktadır. Bu tez çalışmasında mikrodenetleyici kullanılarak bazı yeni özelliklere ve seri iletişim arayüzüne sahip bir aşırı akım rölesi geliştirilmiş ve test edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Aşın Akım Koruma Rölesi, Mikrodenetleyici Tabanlı Röle, Hat Aşırı Akım Koruması. iv
Özet (Çeviri)
The overcurrent protection relays are the most frequently used type of relay in power system protection due to the fact that the major percentage of faults in the power system yield with fault currents beyond the normal operating condition current values. Because of their flexibility, ease of use and cost advantages, microcontroller based relay systems are being used more and more each day in power system protection. In this thesis study, a microcontroller controlled overcurrent protection relay, which employs several new features and also a serial communication interface is developed and tested.