Analysis of structural wall systems
Yapısal taşıyıcı duvar sistemlerinin analizi
  1. Tez No: 75740
  2. Yazar: HAKAN BAHADIR BAHAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR POLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Macro Element, Super Element, Panel, Structural Wall, Graphical User Interface, Plate Bending Finite Element, Membrane Finite Element. IV
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 205
Özet
öz YAPISAL TAŞIYICI DUVAR SİSTEMLERİNİN ANALİZİ Bahat, Hakan Bahadır Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr.Uğur Polat Eylül 1998, 179 sayfa. Yapısal taşıyıcı duvarların ve/veya ağırlıklı olarak yapısal taşıyıcı duvarlardan oluşan yapısal sistemlerin analizlerine yönelik entegre bir çözümleme ortamı geliştirilmiştir. Bu tür yapısal sistemlerin sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen ayrıntılı analizleri normal olarak son derecede güçlü ve kapasiteli bilgisayarlar gerektirmektedir. Geliştirilen entegre çözüm ortamında kullanılan ve daha önce Argeşo[2] tarafından formüle edilen sonlu elemanlar tabanlı panel makro (süper) elemanı sayesinde bu yüksek kapasiteli bilgisayar gereksinimi en alt düzeye indirgenmektedir. Sonlu elemanlar modelinin oluşturulması ön işlemleri ile sonuçların değerlendirilmesi aşamalarına yönelik bir grafiksel kullanıcı arayüzü entegre çözüm sisteminin birparçası olarak tasarlanıp oluşturulmuştur. Grafiksel kullanıcı arayüzü tabanlı entegre çözüm ortamı yardımı ile daha önce geliştirilmiş olan düzlemsel panel makro elemanının etkinliğini ve hassasiyetini araştırmak üzere bir seri sayısal test yapıları analiz edilmiştir. Anahtar Sözcüker: Makro Eleman, Süper Eleman, Panel, Yapısal Duvar, Grafiksel Kullanıcı Arayüzü, Plak Eğilme Sonlu Elemanı, Membran Sonlu Elemanı. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF STRUCTURAL WALL SYSTEMS Bahat, Hakan Bahadır M.Sc, Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr.Uğur Polat September 1998, 179 pages. An integrated processing environment is developed for the analysis of structural walls and structural systems which are composed mainly of planar shell substructures. Accurate analysis of such structural systems with the use of finite elements normally requires computers with very high processing speed and capacity. The demand for a computer with a high computational power is minimized by the use of a macro (super) element which was previously developed by Argeşo[2] for the planar shell structures. A graphical user interface is designed and implemented for the construction of out the finite element model and post-processing phases of the 111analysis. The integrated processing environment with the graphical user interface is later used to investigate the efficiency and the effectiveness of the finite element based macro element previously developed for planar shell structures. A number of test structures are modeled and analysed for this purpose..