Interior-point methods for solving power system optimization problems
Güç sistemlerinin optimizasyonu sorunlarının çözümünde içsel-nokta yöntemleri
- Tez No: 75745
- Danışmanlar: PROF. DR. ARİF ERTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Optimization, linear programming, simplex, interior-point m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu tezde, simpleks ve içsel-nokta yöntemlerinin güç sistemlerinin optimizasyonunda uygulanmaları üzerinde çalışılmış ve karşılaştırılmaları yapılarak birbirlerine göre iyi ve kötü yanları standart endüstri deney sorunları kullanılarak belirlenmiştir. Amaç güç sistemlerinin en uygun şekilde tasarlanmasında çözüme daha hızlı ve güvenilir ulaşılmasıdır. Burada yol- takibeden içsel-nokta yönteminin diğer yöntemlerden özellikle güç sistemleri alanında olduğu gibi geniş ölçekli sorunların çözümünde daha iyi olduğu tesbit edilmiştir. Bu yöntemin geliştirilmesiyle, daha uygun arama yönü seçimi ve matris yenilemelerinde daha az bilgi doldurma oluşumu çözüme yaklaşımın daha hızlı olmasını sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the simplex and interior-point methods on power system optimization is studied and comparing the methods, advantages and disadvantages between them are determined by the use of the standard industrial test problems. The aim is to reach reliable and fast solution in designing power systems optimally. Here, path-following interior point method is found to be superior to the other methods, mainly in the solution of large-scale problems as in the area of power systems. Improving of path-following interior method, choosing appropriate search direction and less fill-ins allows the solution more robust.