Circular plates on elastic foundations modelled with annular plates
Elastik zemine oturan dairesel plakların halkalarla modellenmesi
- Tez No: 75771
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Dairesel plaklar, halka plaklar, elastik zemine oturan dairesel plaklar iv, Circular plates, annular plates, circular plates on an elastic foundation m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
oz ELASTİK ZEMİNE OTURAN DAİRESEL PLAKLARIN HALKALARLA MODELLENMESİ İNCELEME, İlker Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Mehmet UTKU Ocak 1998, 91 Sayfa Bu tez çalışmasında, elastik zemine oturan dairesel plakların analizi için bir formülasyon sunulmuştur. Formülasyon, fleksibilite ve rijitlik yöntemleri üzerine kurulmuş olup, fleksibilite ve rijitlik katsayıları klasik plak teorisi kullanılarak elde edilmiştir. Dairesel plak yaylara oturan halkalarla modellenmiştir. Her halka, iç ve dıştaki her iki çembersel çevresi boyunca basit mesnetli olup, komşu halka ile aynı çembersel yay tarafından mesnetlenmektedir. Bir bilgisayar programı geliştirilmiş ve yöntemin nasıl uygulanacağı gösterilmiştir. Örnek bir problem için elde edilen çözümler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CIRCULAR PLATES ON ELASTIC FOUNDATIONS MODELLED WITH ANNULAR PLATES İNCELEME, İlker M.Sc, Department of Civil Engineering Supervisor : Prof. Dr. Mehmet UTKU January 1998, 91 Pages In this thesis, a new formulation is presented for the analysis of circular plates supported on elastic foundations. The formulation is based on the flexibility and stiffness methods of structural analysis. Classical thin plate theory for small deformations is applied to obtain the flexibility and stiffness coefficients. The circular plate is represented as a series of simply supported annular plates resting on support springs along their common edges. The computer implementation of the method is given, and solutions obtained for an illustrative case are discussed.