Risk analysis and cost simulation of coastal project
Kıyı projelerinde risk analizi ve maliyet benzetimi
- Tez No: 75787
- Danışmanlar: PROF. DR. AYŞEN ERGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Maliyet Benzetimi, Risk Analizi, Monte Carlo Benzetimi, Kıyı Projeleri, Dalgakıranlar, Cost Simulation, Risk Analysis, Monte Carlo Simulation, Coastal Projects, Breakwaters
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
öz KIYI PROJELERİNDE RİSK ANALİZİ VE MALİYET BENZETİMİ Ersarı, Mehmet Ali Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşen Ergin Y. Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Talat Birgönül Ocak 1998, 101 sayfa Türkiye'de özellikle devlet projeleri sözkonusu olduğunda inşaat sektörünün, maliyet ve zaman aşımları yönünden hoş olmayan bir ünü vardır. Bu aşımların nedeni belirsizliktir. Kıyı projeleri incelemeye alındığında denizden kaynaklanan risklerin de ilavesiyle, bu belirsizlik artar. Bu tezde, risk yönetimi modeli, risk analizine özel ağırlık verilerek sunulmuştur. Daha sonra, risk analizi seçilmiş bir kıyı projesine, Monte Carlo benzetimi kullanılarak uygulanmıştır. Dalgakıran ve rıhtım maliyetleri maliyetelemanlarına bölünerek, istatistiki veriler kullanılmak suretiyle, birer olasılık dağılımı ile temsil edilmişlerdir. Analiz sonuçları, risk kontrol stratejileri ile birlikte sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RISK ANALYSIS AND COST SIMULATION OF COASTAL PROJECTS Ersan, Mehmet Ali M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşen Ergin Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Talat Birgonül January 1998, 101 pages The construction industry in Turkey, especially when the public sector projects are concerned, has an unpleasant reputation from the cost and time overruns point of view. The reason for these overruns is uncertainty. When coastal projects are taken into consideration, due to the addition of seaborn risks, the degree of uncertainty increases. In this thesis, risk management framework is presented with special emphasis on the risk analysis process. Further on, the analysis is applied to aselected coastal project by means of Monte Carlo simulation. The costs of breakwaters and quays are broken down into cost elements, each of which is modelled by a probability distribution based on statistical data. The results of the analysis are presented with discussions of risk control strategies.