Enhancement and preprocessing techniques for ridge extraction in fingerprint images
Parmak izi iyileştirme ve ön işleme teknikleri
- Tez No: 75834
- Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR HALICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fingerprint Enhancement, Fingerprint Pre-processing m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
oz PARMAK İZİ İYİLEŞTİRME VE ÖN İŞLEME TEKNİKLERİ ALKAYA, Erkut Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof.Dr. Uğur HALICI Aralık 1998, 109 sayfa Bu tezde parmak izi görüntülerinin iyileştirilmesi ve ön işleme konusu incelenmiştir. Esas amaç görüntü iyileştirme ve ön işleme algoritmalarını uygulayarak Otomatik Parmak İzi Tanımlama Sistemleri olarak adlandırılan parmak izi sınıflandırma ve tanıma sistemlerinde daha yüksek performans sağlamaktır. Bu amaç için piksel işleme tekniğine dayalı algoritmalar, maske işleme tekniğine dayalı algoritmalar ve çoğunlukla görüntüdeki yön bilgisi de kullanılarak siyah beyaz resim oluşturma ve inceltme algoritmaları kullanılmıştır. Bu parmak izi görüntü iyileştirme ve ön işleme algoritmaları Otomatik Parmak İzi Tanıma Sistemlerinde ön işlem parçasını oluşturmaktadır. Anahtar Kelimeler : Parmak İzi Güçlendirme, Parmak İzi Ön İşleme IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ENHANCEMENT AND PREPROCESSING TECHNIQUES FOR RIDGE EXTRACTION IN FINGERPRINT IMAGES ALKAYA, Erkut M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof.Dr. Uğur HALICI December 1998, 109 pages In this thesis, the problem of fingerprint pre-processing and enhancement techniques is examined. The main purpose is to increase the performance of fingerprint classification and identification systems, which are, called AFIS (Automatic Fingerprint Identification Systems) by applying enhancement and pre-processing algorithms to the images. For these purposes, point operations, spatial operations, binarization and thinning algorithms are implemented mostly by using direction information in the images. These fingerprint enhancements and pre-processing techniques constitute the pre processing part of an AFIS.