Fıfa robocup takımları görsel kimlik sorunlarıneu ıslanders takımı için bir uygulama çalışması
Fifa robocup teams visual id issues a practicestudy for the neu islands team
  1. Tez No: 758754
  2. Yazar: MUHAMMED ALİ CERRAHOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. GÖKHAN OKUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Spor, Fine Arts, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Grafik tasarım, robotik futbol, görsel kimlik, robocup, robot, FIFA, tasarım, markalama, graphic design, robotic football, visual identity, robocup, robot, FIFA, design, branding
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yakın Doğu Üniversitesi
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Tüm spor kulüplerinin belli bir aidiyeti mevcuttur. Bunlar kıta, ülke, şehir, kültür, organizasyon ya da kurum şeklinde açıklanabilir. Bu spor kulüpleri karakterlerini, vizyonlarını ve misyonlarını bağlı oldukları kültürden alırlar. Araştırmanın ve çalışmanın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren NEU Islanders isimli robocup takımının ve bağlı bulunduğu FIFA örgütünün, 2020 yılı itibari ile görsel kimliğe ihtiyaç duyması sonucunda tasarımsal ve görsel kimliği oluşturmaktır. Araştırmanın ilk bölümünde, araştırmaya konu olan robot ve robotik konuları incelenmiş ve araştırılmıştır. İkinci bölümünde, görsel ve kurumsal kimlik konuları, alt başlıkları olan marka, renk, yazı karakteri, markalama, logo ve amblem olarak detaylı şekilde incelenmiş ve araştırılmıştır. Üçüncü bölümde ise, görsel kimliğin uygulama aşamaları açıklanmış, oluşturulan uygulamalar sunulmuş ve analizleri yapılmıştır. Robocup takımları görsel kimlik ihtiyacı araştırmacı tarafından tespit edilmiş olup spesifik olarak alanındaki ilk çalışmadır. Robotik futbol takımları için görsel kimlik çalışması oluşturmayı amaçlayan bu tezin, uluslararası olarak literatüre özgün bir değer katması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
All sports clubs have ownership. These can be explained as continent, country, city, culture, organization, or institution. These sports clubs take their characters, visions, and missions from the culture they belong to. The aim of the research and study is to create visual identity in the wake of the need for visual identity as of this year by the team named NEU Islanders within the body of Near East University and the FIFA organization that it is affiliated with. In the first part of the research, the robot and robotic subjects that are the subject of the research have been examined and investigated. In the second part, visual and corporate Identity issues have been reviewed and investigated in detail through sub-titles as brand, color, font, branding, logo, and emblem. In the third section, the application stages of visual identity have been explained, the applications created have been presented and analyzed. visual identity needs of the robocup teams have been determined by the researcher and it is the first study specifically in its field. This thesis, which aims to create a robotic football team visual identity study, is aimed to add genuine value to the literature internationally.