Port parameters and optimizing: Case studies
Liman parametreleri ve optimizasyonu: Çalışmaları
  1. Tez No: 75917
  2. Yazar: CANAN YENEL (KABAKÇI)
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMT CEVDET YALÇINER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optimizasyom, Optimum Liman Büyüklüğü, Liman Benzetimi, Liman Planlaması, Mersin Limanı. IV, Optimization, Optimum Port Size, Port Simulation, Port Planning, Mersin Port. Ill
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
oz LİMAN OPTİMİZASYONU Yenel (Kabakçı), Canan Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.. Dr. A. Cevdet Yalçıner Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşen Ergin Eylül 1998, 84 pages Bu çalışmada, Mersin, Haydarpaşa ve Samsun limanlarınından alınan 1994 ve 1997 yıllarına ait verilerin analizi yapılmıştır. Yapılan analizlerle liman parametreleri saptanmıştır. Mersin, Haydarpaşa ve Samsun Limanlarının kapasiteleri karşılaştırılmıştır. Benzetim programı SECRG kullanılarak, Mersin Limanında karışık yük terminali için mevcut şartlar altında optimum liman parametreleri hesaplanmıştır. Bu liman değerlerinin gelecekteki olası gelişmeler değerlendirilerek Mersin Limanında karışık yük terminali için tahmin edilen optimum liman kapasite elde edilmiş ve sonuçlar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PORT OPTIMIZATION Yenel (Kabakçı), Canan M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. A. Cevdet Yalçıner Co-Supervisor: Prof. Dr. Ayşen Ergin September 1998, 84 pages The field data of 1994 and 1997 for Mersin, Haydarpaşa, and Samsun Ports are analyzed and the port parameters of these ports are determined. The capacities of different terminals of Mersin, Samsun and Haydarpaşa Ports are compared. The optimum port parameters of existing condition of general cargo terminal of Mersin Port is determined by using the simulation program SERCG. The future developments of port parameters are estimated and expected optimum port capacity of general cargo terminal of Mersin Port is obtained by simulation study and results are discussed.