Hardware implementations of a high-speed optical link
Yüksek hızlı bir optik link donanım uygulaması
  1. Tez No: 75974
  2. Yazar: RİFAT TOLGA YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: High-Speed Optical Link, Fiber-Optic Communications, Clock Recovery
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu çalışma, yüksek hızlı bir optik link tasarımı ve analizinden oluşmaktadır. Bu çalışmada ayrıca, sayısal optik link elemanları, tasarım parametreleri, yüksek hızlı sayısal işaretlerin özellikleri, tasarım aşamaları, devrelerin teorik incelemesi ve test sonuçları ele alınmıştır. Bunlara ek olarak, sayısal bir işaretten saat bilgisi geri- kazanım yöntemleri ve yüksek hızlı sayısal işaretler için baskı devre kartı yerleşimi konusu incelenmiştir. Anahtar Kelimeler : Yüksek Hızlı Optik Link, Fiber-Optik Haberleşme, Saat Bilgisi Geri-Kazanımı
Özet (Çeviri)
This study is based on the hardware implementation and the analysis of a high-speed optical link. Components of digital fiber optic links, design parameters, properties of high-speed digital signals, hardware implementation steps, theoretical analysis of the circuits and test results will be discussed. The thesis will also discuss printed circuit board (PCB) layout considerations for high-speed signals and methods of clock recovery from a digital signal.