Software metric for c programming language
C programlama dili için yazılım ölçüleri
  1. Tez No: 75978
  2. Yazar: SİBEL KUZGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Software Metrics, C Programming Language, Metrics Tool iii
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
öz C PROGRAMLAMA DİLİ İÇİN YAZILIM ÖLÇÜLERİ Kuzgun, Sibel Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet R. Tolun Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Ali Arifoğlu Ocak 1 998, 1 88 sayfa Bu tezde C programlarını değerlendirmek ve iyileştirmek için bir yazılım ölçüleri kümesi tanımlamayı amçlamaktadır. Modeli geliştirmeden önce, ölçüm sürecine bir çerçeve çizebilmek için ölçme kuramı, yazılım ölçüleri, yazılım ölçme yöntemleri, görsel ve istatistiksel inceleme ve ölçüleri doğrulama konularında ön çalışma ve literatür taraması yapılmıştır. Modelde hedefler ve alt hedefler tanımlanmış, varsayımlar doğrulanmış, ve C programlarını değerlendirmek için seçilen ölçüler tartışılmıştır. Bunları tanımlarken Hedeflerle Yönetilen ve Özelliklere Dayanan Tanımlama yaklaşımıyla genişletilmiş Hedef Soru Ölçü yaklaşımı yöntem olarak kullanılmıştır. Seçilen ölçüleri otomatik olarak toplayan bir ölçüm programı geliştirilmiştir. Bu araç ölçü toplamaya ek olarak kullanıcıyı Hedef Soru ölçü modelini geliştirirken yönlendirmektedir, ölçülerin ve modellerin saklanıp sorgulanabileceği bir veri tabanı vardır. Son olarak toplanan veriler üzerinde istatistiksel inceleme yapılmıştır ve deneyin sonuçları tartışılmıştır. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOFTWARE METRICS FOR C PROGRAMMING LANGUAGE Kuzgun, Sibel M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet R. Tolun Co-Supervisor: Dr. Ali Arifoğlu January 1998, 188 pages This thesis is aimed to define a set of software metrics for evaluating and improving C programs. Before developing the model, a background study and literature survey about the measurement theory, software metrics, software measurements methods, visual and statistical analysis, and metrics validation are given in order to define a framework for the measurement process. In the model, the goal and sub-goals are defined, the assumptions are stated, and a set of metrics for evaluating C programs are selected. While defining these, the Goal Question Metric approach extended with the Goal-Driven and Property-Based Definition Approach for Product Metrics is used as the measurement method. A metrics tool is developed to measure the selected metrics automatically. In addition to this the tool guides the user while defining a GQM model, and has database facilities in order to save and query metric values, GQM models. Lastly, statistical analysis are carried out on the collected data and experimental results are discussed.