Enhance the shear strength of concrete faced rockfill dams
Farklı akış koşullarında farklı iskele şekillerinde su akış basıncı dağılımının incelenmesi
- Tez No: 759809
- Danışmanlar: PROF. DR. ENDER SARIFAKIOĞLU, DR. ÖĞR. ÜYESİ SALİH YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: SFRC, PFRC, Kesme mukavemeti, Konvansiyonel çelik donatı, SFRC, PFRC, Shear strength, Conventional steel reinforcement
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET FARKLI AKIŞ KOŞULLARINDA FARKLI İSKELE ŞEKİLLERİNDE SU AKIŞ BASINCI DAĞILIMININ İNCELENMESİ Ahmed Sadiq HASSAN İnşaat Mühendisliği, Yüksek Lisans Danışman: Prof. Dr. Ender SARIFAKIOĞLU Eş Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Salih YILMAZ Ağustos 2022 Betonarme baraj yüzünün iyileştirilmesi, baraj yüzeyini farklı gerilmeler, yansıma ve deformasyonlardan iyileştirmek için kullanılan önemli bir yapısal görevdir. SFRC ve PFRC'nin etkisi, betonarme baraj betonunun yüzey mukavemetini korur ve geliştirir. Bu çalışmada, maruz kalan yüklere karşı tepki ve direnci incelemek için bir SFRC, PFRC panel modeli kullanılarak deneysel çalışma yapılmıştır. Deney programı, dört grup için uygulandı; bu gruplarda çelik fibersiz bir panel, SFRC'li panel, PFRC'li panel ve son olarak SFRC ile PFRC karışımı bir panel bulunmaktadır. 500 × 500 × 60 mm boyutlarındaki döşeme betonu numuneleri, farklı test makinelerine tabi tutulmuş olup, her bir numune tipinin kesme dayanım davranışı elde edilmiştir. Bu araştırma sonuçları, çelik lifin aynı koşullar altında beton davranışında önemli bir iyileştirmeye sahip olduğu, ayrıca genel olarak, kesme mukavemetinin PFRC'ye göre arttığını ve daha fazla beton kabiliyeti gösterdiği gözlenmiştir. Son olarak, SFRC'nin PFRC ile karıştırılması, baraj beton yüzeyinin geliştirilmiş bir alternatifi olarak kullanılabilecek üstün bir beton mekanik özellikleri sunduğu anlaşılmıştır. 2022, 66 sayfa
Özet (Çeviri)
ENHANCE THE SHEAR STRENGTH OF CONCRETE FACED ROCKFILL DAMS Ahmed Sadiq HASSAN Master of Science in Civil Engineering Advisor: Prof. Dr. Ender SARIFAKIOĞLU Co-Advisor: Asst. Prof. Dr. Salih YILMAZ August 2022 Enhancing reinforced concrete dam face is an essential structural task which is used to improve dam's surface form different stresses reflection and deformation. The effect of SFRC and PFRC protects and improves reinforced dam concrete face strength. In this study, the experimental work using a model of SFRC, PFRC panels was carried out to study response and resistance against subjected loads. The experimental program marked as four groups in which each group contains a panel without steel fiber, a panel with SFRC, a panel with PFRC and finally a panel with mix SFRC with PFRC. The specimens of slab concrete with the dimensions of 500 × 500 × 60 mm have been subjected to different testing machines to obtain the shear strength behavior of each specimen type. The recent research results indicate that the steel fiber has a significant improvement on the behavior of concrete in groups under the same conditions, also in general the shear strength improved with respect to PFRC and the results observed more concrete ability with it. Finally, mixing SFRC with PFRC presents a superior results of concrete mechanical characteristic which can be used as an enhanced alternative of dam concrete surface. 2022, 66 pages