Restoration of the Kızılören Han near Konya
Konya yakınındaki Kızlören Han'ın restorasyonu
- Tez No: 76024
- Danışmanlar: PROF. DR. AYŞIL TÜKEL YAVUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Anadolu Selçuklu Kervansarayları, Kızılören Hanı, Tanım, Restitüsyon, Değerlendirme, Restorasyon IV, Anatolian Seljuk Caravansaries, The Kızılören Han, Description, Analysis, Comparative Study, Restitution, Evaluation, Restoration 111
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 200
Özet
ÖZET KONYA YAKININDAKİ KIZILÖREN HAN'IN RESTORASYONU KARAOĞLU, Zeynep Alp Yüksek Lisans Tezi, Restorasyon Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşıl Tükel YAVUZ Ekim 1998, 183 sayfa Bu çalışma, Konya-Beyşehir karayolu üzerinde Anadolu Selçuklu yapıtlarından biri olan Kızılören Han'ın onarım projesidir. Han'ın mevcut durumuna ilişkin bir analiz ile başlayan çalışmanın ikinci bölümünde, bölgeye, Anadolu Selçuklu Dönemine ve yakın çevresiyle birlikte Kızılören Han'a yönelik bir tarihi araştırma yer almaktadır. Karşılaştırmalı çalışmayla birlikte yapının restitüsyonunun ele alındığı üçüncü bölümü bir değerlendirme izlemekte ve çalışma, Kızılören Han'ın restorasyonuna ilişkin bir proje ile sona ermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION OF KIZILÖREN HAN NEAR KONYA KARAO?LU, Zeynep Alp M.S. in Restoration Supervisor: Prof. Dr. Ayşıl Tükel YAVUZ October 1998, 183 pages The subject of the thesis is the Kızılören Han, one of the Seljuk monuments on the Konya-Beyşehir road. The study begins with the methodological and descriptive analysis of the Han. The second section includes the historic research about the region, Anatolian Seljuk Period and Kızılören Han with its environs. In the third section, the comparative study and restitution scheme of the building take part. This is followed by an evaluation on the next chapter. The study ends with a proposal for the restoration scheme of the Kızılören Han.