The place of hybrid education model in online teaching in juxtaposition with blended learning model
Hibrit eğitim modelinin harmanlanmış eğitimle yanyana incelenmesi ve çevrimiçi eğitimdeki yeri
  1. Tez No: 763275
  2. Yazar: İREM BULUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARİF SARIÇOBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Online Eğitim, Harmanlanmış Öğrenme, Hibrit Eğitim, Online Education, Blended Learning, Hybrid Education
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
2019 yılının son çeyreğinde tüm dünyayı etkisi altına alan COVID19 pandemisi ile insan hayatı her açıdan etkilenmek mecburiyetinde kalmıştır. Ekonomiden, sosyal hayata kadar her unsurun etkilendiği bu süreçte, ülkelerin eğitim koşulları da ciddi değişimlere maruz kaldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün kararlarınca hareket edilen bu süreçte, global toplum sağlığını korumak adına, pandemi koşullarınca sosyal hayata gelen birçok kısıtlama, eğitim ortamını da etkisi altına aldı. Bu dönemde uygulanan belli başlı kısıtlamalardan dolayı okul ortamında yüz yüze eğitimin yapılması imkânsız hale geldi. Bu nedenle hızlı bir çözüm olarak ilk etapta online eğitim modeli uygulandı. Sürecin ilerlemesi ve risk durumunun ortadan kalkması neticesinde hibrit eğitime geçiş yapıldı. Bu süreçte ELL sınıflarında da online eğitim, hibrit eğitim ve harmanlanmış eğitim modeli gibi yeni nesil eğitim metotları üst düzey önem kazandı ve web destekli materyaller kullanabilen, donanımlı öğretmenler bu süreçte başarı gösterdi. Sonuç olarak, bu çalışma pandemi sürecinde eğitimde kullanılan modellere ve metotlara odaklanarak, hibrit eğitimin bu süreçteki önemini ve konumunu analiz etmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
In the last quarter of 2019, with the COVID19 pandemic, which affected the whole world, human life had to be affected in every way. In this process, where every element from the economy to the social life were exposed to serious changes as well as the educational conditions of the countries. During this process which acted depending upon the decisions of the World Health Organization, many restrictions on social life due to pandemic conditions to protect global public health affected the educational environment also. Due to certain restrictions applied in this period, face-to-face education in the school environment became impossible. Therefore, as a swift solution, the online education model was applied in the first place. As the process progressed and the risk situation disappeared, the transition to hybrid education was realized. In this process, new generation education methods such as online education, hybrid education and blended education model gained high importance in ELT classrooms, and well-equipped teachers who could use web-supported materials showed success considerably. Ultimately, this study tries to analyze the importance and position of hybrid education in this process by focusing on the models and methods used in education during the pandemic period.