Buckling analysis of a wood-cutting guillotine
Ahşap kesme giyotininin burkulma analizi
- Tez No: 77008
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NAKİ TÜTÜNCÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Burkulma, Sonlu Elemanlar, Yamuk, Ortotropik, Plak. II, Stability, finite elements, tapered, orthotropic, plate
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ AHŞAP KESME GİYOTİNİNİN BURKULMA ANALİZİ MESUT HERDİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Doç. Dr. Naki Tütüncü Yıl: 1998, Sayfa: 131 Jüri Doç. Dr. Naki Tütüncü Yrd. Doç.Dr. Necdet Geren Yrd. Doç.Dr. Ahmet Pınarbaşı Bu çalışmada çeşitli plaklar için burkulma analizi yapılmıştır. Öncelikle plaklar için stabilite konusu incelenmiş ve sonlu elemanlar yönteminin formülasyonu verilmiştir. Daha sonra, sonlu elemanlar yöntemi ile değişik sınır şartlarına sahip ve x ekseni doğrultusunda yüklü dikdörtgen ve yamuk plakların burkulması incelenmiştir. Sonlu elemanlar yöntemi ile yine kompozit malzemeden yapılmış yamuk plaklar için burkulma yükü sonuçlan incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS BUCKLING ANALYSIS OF A WOOD-CUTTING GUILLOTINE MESUT HERDİ DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES ÇUKUROVA UNIVERSITY Supervisor: Associate Prof.Dr. Naki Tütüncü Year: 1998, Pages: 131 Jury : Associate Prof.Dr. Naki Tütüncü : Assistant Prof.Dr. Necdet Geren : Assistant Prof.Dr. Ahmet Pınarbaşı The present study aims to give the solutions for some buckling problem of plates with various boundary conditions. Some analytical solutions for the buckling of plates are given first. The finite element formulation of buckling of plates is introduced and this procedure is applied to a plate fixed along all edges and uniaxially compressed. For various kinds of boundary conditions the same problem has been investigated. Using the finite element method the buckling loads for some tapered isotopic and orthotropic plates are determined.