Investigating the barriers to circular economy implementation: A case study of Mali and Kenya
Döngüsel ekonomi uygulamasının önündeki engellerin incelenmesi: Bir Mali ve Kenya örneği
- Tez No: 771710
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL EROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Engeller, Döngüsel ekonomi, Mali, Kenya, DEMATEL, Barriers, Circular economy, MALI, Kenya, DEMATEL
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışma, Mali ve Kenya'da döngüsel ekonominin uygulanmasının önündeki farklı engelleri incelemeye odaklandı. Bu çalışmanın temel amacı, CE'nin imalat ve hizmet sektöründe uygulanmasıyla ve hem sektör hem de hizmet sektörünün kullanımıyla ilgili özel engeli araştırmak ve anlamaktır. çalışmada büyük araştırma ve bilgi boşluğu. Araştırma, CE kavramını ve en önemlisi, tedarik zincirinde CE kavramını analiz etti. Çalışma, Mali'de döngüsel ekonominin bir ekonomik model olarak benimsenmesiyle ilişkili farklı engellerin değerlendirilmesine dayanan bir DEMATEL yaklaşımını benimsemiştir ve bu kombinasyon, insan yargılarının kesin olmayan ve öznel doğası için odaklanmış ve kullanılmıştır. Çalışma örneklemi olarak döngüsel ekonomi konusunda 16 uzmandan yararlanmıştır (KENYA 'dan Uzmanlar). Çalışmanın sonucu, belirli engellerin ülkede iş modelinin benimsenmesini iyileştirmek için odaklanması gereken etkili engeller olduğu tespit edildiğini göstermektedir. En etkili engeller arasında, Yeterli teknolojilerin olmaması (CB1) Döngüsel faaliyetler için teşviklerin olmaması (CB2) Örgütsel politika ve stratejilerin olmaması (CB3), CE'ye yönelik yasa ve düzenlemelerin olmaması (CB4) Yönetim taahhüdü eksikliği (CB5) müşteri bilinci (CB6) Etkili işgücü eksikliği (CB7) Bilgi ve uygun eğitim eksikliği (CB8) Tedarik zinciri üyeleri arasında işbirliği eksikliği (CB12) Değişime direnç (CB13) ve CE'ye yönelik ulusal politikaların eksikliği (CB14 ).
Özet (Çeviri)
This study focused on the barrier to the circular economy implementation in MALI and KENYA. This research aims to comprehend implementation difficulties in the manufacturing and service sectors. With the use of both the sector and service sector, enough information will be gathered to help fill the study's huge research and knowledge gap. The research analyzed the concept of CE and, most important, the concept of CE in the supply chain. The study adopted a DEMATEL approach based on assessing the barriers associated with adopting a circular economy as an economic model in MALI. This combination is targeted at the subjectivity and fuzziness of human judgments. Sixteen circular economy experts served as the study's sample (Experts from KENYA). The study's findings indicate that several specific barriers need to be addressed to increase the adoption of the business model in the nation. The top influential barriers include the Lack of adequate technologies (CB1), Lack of incentives for circular activities (CB2), Lack of organizational polices and strategies (CB3), Lack of laws and regulations towards CE (CB4), Lack of management commitment (CB5), Lack of customer awareness (CB6), Lack of effective workforce (CB7), Lack of knowledge and proper training (CB8), Lack of collaboration among supply chain members (CB12), Resistance to change (CB13) and Lack of national policies towards CE (CB14 ).