Keşif raporu ve ihale dosyası hazırlama yöntemlerinin peyzaj mimarlığı uygulama örnekleri açısından irdelenmesi
  1. Tez No: 77446
  2. Yazar: ASLI GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ASLI GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Keşif Raporu, İhale Dosyası, Peyzaj Mimarlığı
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 255
Özet
Bu araştırmada ihale tanımı, süreci ve şartları ortaya konarak, ihale etaplarından en önemlisi olan keşif raporu ve dosyalarını hazırlama yöntemi, bir peyzaj mimarlığı proje ve uygulama örneği üzerinde incelenmiştir. Araştırma ile ilgili literatür özeti verilmiş, seçilen araştırma alanı ile ilgili keşif raporu ve dosyalan hazırlanmış, araştırma sonucunda karşılaşılan sorunlar ortaya konarak öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this research, mean, procedure and conditions of the tender document have been explained and the method of preparations of the bill of quantity which is the most important stages of the tender document has been examinated on the example of landscape architecture project and application. The literature concerned with this research has been dealth with, the tender document and the bill of quantity interested in determined research area have been prepared and in the result of research, a final conclusions that includes suggestions about the problems.KeyWords: Bill of Quantity, Tender Document, Landscape Architecture.