Recent cases make the argument for raising the age of consent in Turkey overwhelming
Son davalar Türkiye'de rıza yaşının yükseltilmesine yönelik argümanları güçlendiriyor
  1. Tez No: 781169
  2. Yazar: AYŞE GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HEATHER KEATING
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuk cinsel istismarsı, reşitlik, N.C. vakası, cinsel olarak, koruma, Child Sexual Abuse, age of consent, the case of N.C, sexually, protection
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of Sussex
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Türkiye' de her yıl 7,000 çocuk, cinsel ve fiziksel tacize uğramaktadır. Cinsel olarak tacize uğrayan çocuklardan biri N.C. dir ve bu durum, halk arasında“utanç verici vaka”olarak bilinir. Çocuklukta cinsel istismara maruz kalan kişilerde bu olay, çok derin izler bırakır ve bu kişilerin ruh sağlıklarını olumsuz etkiler. Açıkçası, henüz reşit olmadan cinsel eylemden dolayı mağdur olan bir kurbanın, yasa ile korunması gerekir. Farklı yaşları içeren dünyadaki koruyucu önlemlerden biri, kanunen reşit olmadır. Böylece bu tez, Türk ceza yargılama sisteminin eksik yönlerini açığa vurarak, reşitlik yaşını artırmayı destekler.
Özet (Çeviri)
7,000 children are abused sexually and physically annually in Turkey. N.C. was one of the children who was sexually abused and this was known as an 'embarrassing case' among the public. Sexual abuse which people are exposed to in childhood leaves deeps scars on them and negatively affects their mental health. Obviously, any victim who suffers from sexual activity without consent must be protected by law. Age of consent laws are one of the protective measures in the world that involve different ages. Thus, this dissertation supports raising the age of consent, revealing the deficiencies of the Turkish criminal justice system.