Didim, Milas, Ören arasında kalan bölge florası
The Fflora of * Di̇di̇m, Mi̇las, Ören area
- Tez No: 781398
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. LÜTFÜ BEKAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Didim, Milas, Ören, Türkiye, Flora, Didim, Milas, Ören, Turkey
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Botanik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu çalışma 2001-2003 yıllan arasında Didim, Milas, Ören arasında kalan bölgenin florasını saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Flora çalışmaları sonucunda araştırma bölgemizde 75 familyaya ait 449 vasküler takson belirlenmiştir.Bölgede endemizim oranı %4'tür. Belirlenen taksonların %32,6'sı Akdeniz, %3,11'i Avrupa- Sibirya ve %0,89'u ise çok bölgeli veya bilinmeyenlerden oluşmuştur. En fazla takson içeren familyalar, Leguminosae, Compositae, Graminea, Labiatae, Liliaceae dir. Trifolium, Medicago, Vicia, Silene ve Lathyrus en fazla takson içeren cinslerdir.
Özet (Çeviri)
This investigation has been under taken during 2001-2003 in order to identify flora of Didim, Milas, Ören., At the end of flora study in all 449 vasciiler plant taxa belonging to 75 families were collected. The percentage of endemik taxa is 4. Among these taxa 32,6% belong to Mediterranen, 3,11% belong to Euro- Siberian, 0,89% İrano -Turanian floral elements and 63,4% are multi-regional or unknowns. The families which include the most taxa are Leguminosae, Compositae, Graminea, Labiatea and Liliacea. Trifolium, Medicago, Vicia, Silene and Lathyrus are genera which include the most taxa.