Real-time online education student lecture emotion detection
Gerçek zamanlı çevrimiçi eğitim öğrenci dersi duygu tespiti
  1. Tez No: 783653
  2. Yazar: MARWAN AL SOKARI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ OKATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Özellik seçimi, Destek Vektör Makinesi (SVM), Duygu Tespiti, Yüz İfadesi Tanıma (FER), Yapay Zeka Teknolojisi, Uyarlanabilir Öğretim Yöntemleri, Feature selection, Support Vector Machine (SVM), Emotion Detection, Facial Expression Recognition (FER), Artificial Intelligence Technology, Adaptive Teaching Methods
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yazılım Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapay Zeka ve Veri Bilimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Covid-19 salgını sırasında, iş ne yapılırsa onu elde etmek için her şey interneti kullanmaya kaydırıldı. Özellikle eğitim sistemi interneti çevrimiçi dersler ve toplantılar için kullanıyor. Bu sanal bağlantı, öğrenciler ve öğretmenler arasında yüz ifadesi olmaması gibi bazı sorunlarla karşı karşıya kaldı. Öğrenme söz konusu olduğunda bu büyük bir sorundur. Öğretmen ve öğrenci, çevrimiçi sınıftaki her şeyi henüz anlamadı. Bu çalışma bir çözüme ulaşır. Dolayısıyla, bu sanal sınıfları yüz yüze sınıflar kadar normal hale getirmek için Duygu ifadelerini anlaşılır bir dile çeviren bir sistem oluşturur. Bu dil, kelimelere dönüşen verilerdir. Böylece öğretmen, öğrencinin duyguları hakkında bir açıklama alabilir. Duygu tanıma (E.R.), insan duygularını tanımlama sürecidir ve örüntü tanımanın en karmaşık alanıdır. Birçok Yapay Zeka uygulamasında ana bileşen haline geldiği için daha da önemli bir konu haline geldi; duygu tanıma, insan duygularını tanımlamayı amaçlar. Duygular yüzden veya sözlü iletişimden yakalanabilir. Duygu tanıma teknolojisi, güvenlik, sağlık ve diğer uygulamalar dahil olmak üzere birçok alanda faydalıdır. Otizmli çocukları izlemek için video oyunlarında ve insan-bilgisayar arayüzlerinde kullanılabilir. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmada, öğrencilerin yüz ifadelerini kamera aracılığıyla yakalayan, yaygın ve anlamlı yüz ifadelerini tespit edebilen bilgisayar tabanlı bir sistem kullanılmaktadır. Bu teknoloji, eğitimcilere, öğretim yöntemlerini ve materyallerini öğrencilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak şekilde ayarlamalarına olanak tanıyarak, değerli içgörüler ve geri bildirimler sağlayabilir. Ek olarak, insanların duygularını anlamanın çok önemli olduğu müşteri hizmetleri, güvenlik ve pazarlama gibi diğer alanlarda da kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
During the Covid-19 pandemic, everything has been shifted to using the internet to get whatever the job is done. In particular, the educational system uses the internet for online classes and meetings. This virtual connection faced some issues such as no facial expression between the students and the teachers. This is a big issue when it comes to learning. The teacher and the student have yet to understand everything in the online classroom. This study comes to a solution. So, to make those virtual classrooms as normal as the face-to-face classroom, it creates a system of capturing the Emotion expressions into understandable language. This language is data that transforms into words. So, the teacher could get a statement about the student's emotions. Emotion recognition (E.R.) is the process of identifying human emotion, and it's the most complex field of pattern recognition. It has become an even more important topic since it has become the main component in many Artificial Intelligence applications; emotion recognition aims to identify human feelings. Feelings can be captured either from the face or from verbal communication. Emotion recognition technology is beneficial in many areas, including security, healthcare, and other applications. It can be used for monitoring children with autism, in video games, and in human-computer interfaces. The study that is implemented in this context uses a computer-based system, which captures students' facial expressions through a camera and is able to identify common and meaningful facial expressions. This technology can provide valuable insights and feedback to educators, allowing them to adjust their teaching methods and materials to better meet the needs of their students. Additionally, it can be used in other fields such as, customer service, security, and marketing where understanding people's emotions is crucial.