Sosyal medya adaptasyonunun kadın girişimcilerin başarısı üzerine etkisi: Nazire Coşkun örneği
The effect of social media adaptation on success of women entrepreneurs: The case of Nazire Coşkun
  1. Tez No: 792413
  2. Yazar: AYNUR TUNA YAVAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Girişimcilik Eğitimi, Sosyal Media, Sosyal Medya Adaptasyonu, Kadın Girişimci, Entrepreneurship, Entrepreneurship Training, Social Media, Social Media Adaptation, Women Entrepreneur
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu tez çalışmasında girişimcilik eğitimi ve sosyal medya adaptasyonunun kadın girişimcilerin başarısına etkisi araştırılmaktadır. Çalışmada öncelikle girişimcilik kavramı açıklanmakta, girişimci türleri ve girişimcilik türleri çerçeveleri sunulmaktadır. Ardından girişimciliğin önemi ve tarihsel gelişimi üzerine bilgiler verilmektedir. Girişimcilik kavramının açıklanmasının ardından kadın girişimciliği ve sosyal medya kavramlarına ilişkin detaylı bir kavramsal çerçeve ortaya konulmaktadır. Araştırma yöntemi olarak nitel araştırma yöntemi kullanılmaktadır. Yarı yapılandırılmış bir görüşme formu ile kadın girişimciliğine ilişkin bir vaka analizi ve mülakat gerçekleştirilmektedir. Görüşme ile elde edilen bulgular yorumlanarak kategorize edilmekte ve sonuç bölümünde tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the effect of entrepreneurship education and social media adaptation on the success of women entrepreneurs is examined. First of all, the concept of entrepreneurship is explained and the types of entrepreneurs and entrepreneurship types frameworks are presented. Subsequently, information on the importance and historical development of entrepreneurship is given. After explaining the concept of entrepreneurship, a detailed conceptual framework regarding the concepts of women's entrepreneurship and social media is presented. Qualitative research method is used as research method. A case study and interview on women's entrepreneurship is carried out with a semi-structured interview form. The findings obtained from the interview are interpreted and categorized and discussed in the conclusion section.