Türkiye'de eğitim ve kültür faaliyetleri (27 Mayıs 1960-12 Eylül 1980)
Educational and cultural activities in Türkiye (27 May 1960-12 September 1980)
  1. Tez No: 792584
  2. Yazar: REZZAN YÜCER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAKUP KAYA
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Tarih, Türk İnkılap Tarihi, Education and Training, History, History of Turkish Revolution
  6. Anahtar Kelimeler: Millî Eğitim Şȗrası, Beş Yıllık Kalkınma Planı, Eğitim, Kültür, 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, Sinema, Tiyatro, National Education Council, Five-Year Development Plan, Education, Culture, 27 May 1960, 12 September 1980, Cinema, Theater
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 511
Özet
Bu çalışmada; 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleşen iki darbe arası dönemdeki eğitim ve kültür faaliyetleri incelenmiştir. Çalışmada her öğretim kademesindeki gelişmeler; dönemin beş yıllık kalkınma planları, Millî Eğitim Bakanlığı'nın şȗra kararları, eğitim ile ilgili çıkarılan kanunlar ve yönetmelikler ile değerlendirilmiştir. Kültürel gelişmeler ise dönemin edebiyat, tiyatro, sinema, resim, heykel, müzik ve müze faaliyetleri hakkında bilgiler anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study; The educational and cultural activities between the two coups took place in Turkey between 27 May 1960 and 12 September 1980 were examined. Developments at each educational level in the study; The five-year development plans of the period, the council decisions of the Ministry of National Education, the laws and regulations related to education were evaluated. Cultural developments, on the other hand, are explained information about the literature, theater, cinema, painting, sculpture, music and museum activities of the period.